Πάτρα: Τα παιδιά στην Ανθείας δεν αφήνουν τη γειτονιά να κλείσει μάτι!

Πανικό έχουν φέρει στους κατοίκους των Ζαρουχλείκων οι κόντρες που γίνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση πλέον από νεαρούς.

Πρόκειται για κόντρες μεταξύ νεαρών μηχανόβιων οι περισσότεροι των οποίων είναι ανήλικοι και η διαφορά σε σύγκριση με άλλους αυτοσχέδιους αγώνες που γίνονται σε άλλα σημεία της Πάτρας είναι ότι σε αυτές δεν παίρνουν μέρος μηχανές μεγάλου κυβισμού, αλλά παπάκια και δίκυκλα που όμως είναι «φτιαγμένα» για να αναπτύσσουν ταχύτητες.

Το ραντεβού των αμούστακων μηχανόβιων γίνεται συνήθως στην Ανθείας, σε έναν κεντρικό δηλαδή δρόμο των Ζαρουχλείκων, δίπλα στον οποίο βρίσκονται δεκάδες οικογένειες που την άλλη μέρα εργάζονται και θέλουν να κοιμηθούν.

Αποτέλεσμα αυτού είναι μια μεγάλη περιοχή της συνοικίας να μην μπορεί να κλείσει μάτι τις νύχτες με αυτή την κατάσταση. Το όλο θέμα το γνωρίζει καλά η αστυνομία η οποία και όταν δέχεται τις σχετικές κλήσεις για παράπονα πηγαίνει στο σημείο και διαλύει τους άτυπους αυτούς αγώνες.

Όμως οι νεαροί είναι απτόητοι και συνεχίζουν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής στις κόντες αυτές συμμετέχουν και μικρά παιδιά που δεν ξεπερνούν τα 14 με 15 στην ηλικία.


Πηγή