Τομεακή Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ: ΔΤ για τη συγκέντρωση στην πλατεία της Καρυάς

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία της Καρυάς το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιουνίου. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Αλέξανδρος Βεροιώτης υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας του ΚΚΕ.

Ο Αλέξανδρος Βεροιώτης έκανε αναφορα στο πολύνεκρο ναυάγιο σημειώνοντας τις διαχρονικές ευθύνες της ΕΕ στη δημιουργία του μεταναστευτικού κύματος με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ανα τον κόσμο και την πολιτική των «κλειστών συνόρων» και του «άνοιξε-κλείσε» της «κάνουλας» των μεταναστευτικών ροών ανάλογα το πως βολεύει το μεγάλο κεφάλαιο για φθηνό εργατικό δυναμικό.

Για τους δυσβάσταχτους φόρους που επέβαλαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις τόνισε:
όλοι μαζί, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 15 χρόνια: Εγδαραν τον λαό με τους φόρους και τους μνημονιακούς νόμους. Ολοι τους εφάρμοσαν άδικους νόμους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, που ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν θα καταργούσε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τους συντελεστές του ΦΠΑ και η κυβέρνηση της ΝΔ τους διατηρεί στα ύψη παρά τον πληθωρισμό. Ολοι τους ψήφισαν και εφάρμοσαν τους προϋπολογισμούς σύμφωνα με τους οποίους ο λαός πληρώνει σταθερά το 95% των φόρων και το μεγάλο κεφάλαιο κάτω από το 5%.
Όλοι μαζί απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ: Για κατάργηση των άδικων έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στην ύδρευση και τις τηλεπικοινωνίες, του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία. Και τώρα μαλώνουν, δήθεν, για το ποιος είναι και ποιος δεν είναι με τους φόρους.

Για την Υγεία και την κατάσταση στο νοσοκομείο της Λευκάδας σημείωσε: Το νοσοκομείο εδώ στη Λευκάδα στενάζει από τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό. Τα πανηγυρικά δελτία τύπου και οι φωτογραφίες του βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ δεν αλλάζουν την απελπιστική κατάσταση. To EKAB απασχολεί 17 άτομα εκ των οποίων οι 10 συμβασιούχοι με τις συμβάσεις τους να λήγουν στο τέλος του χρόνου, ενώ καθημερινά, το πρωί και το απόγευμα, έχουν βάρδια 2 ασθενοφόρα. Το 1 λείπει σχεδόν μόνιμα λόγω των πολλών διακομιδών (αφού πάρα πολλά περιστατικά διώχνονται για άλλα νοσοκομεία) και 1 τη νύχτα. Όλα αυτά στη Λευκάδα που το καλοκαίρι ο πληθυσμός φτάνει τις 150.000. Οι περατζάδες και οι φωτογραφίες του βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, δε λύνουν τα προβλήματα ούτε μπορούν να κρύψουν τις βαριές ευθύνες του για αυτή την κατάσταση.

Για τον προβληματισμό που εκφράζεται στο πως θα αντιμετωπιστεί μια παντοδύναμη ΝΔ σημείωσε ότι: Αν για κάτι πρέπει όντως να ανησυχεί είναι ότι πραγματικά διαμορφώνεται στη Βουλή ένας συσχετισμός αρνητικός. Με ευρεία συναίνεση ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που φτάνει το 73%, αλλά και μικρότερα κόμματα που είναι έτοιμα να παίξουν τον ρόλο της χρήσιμης «τσόντας» στο σύστημα, όποτε χρειαστεί. Αλλωστε, αυτό δεν χρειάζεται να γίνει καν από ένα κόμμα ολόκληρο. Αρκεί πολλές φορές να βρουν τους 1-2 βουλευτές που χρειάζονται. Πρέπει επίσης να ανησυχεί για την εμφάνιση νέων κομμάτων που εμφανίζονται τώρα από το πουθενά, για να αρπάξουν ξανά την ψήφο του λαού. Άλλωστε, την προηγούμενη τετραετία που ήταν μικρότερη η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 31%, άλλαξε κάτι; Αποτέλεσαν σε οποιαδήποτε στιγμή τα τελευταία χρόνια το «αντίπαλο δέος» της ΝΔ; Αντίθετα, ήταν στις πιο κρίσιμες στιγμές ο καλύτερος φίλος για τη ΝΔ. Επαιξαν τον ρόλο του πιο αποτελεσματικού πυροσβεστήρα, όταν χρειάστηκε.

Αυτό έκαναν όταν φούντωνε η λαϊκή οργή για τη διαχείριση της πανδημίας με το «θα λογαριαστούμε μετά». Αυτό έκαναν απέναντι στο λαϊκό συναίσθημα για τη μη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με την Ουκρανία, νομιμοποιώντας με την παρουσία τους στη Βουλή τους ναζί του Αζόφ. Αυτό έκαναν όταν απέναντι στις νεολαιίστικες κινητοποιήσεις δήλωνε ότι πρέπει να υπάρξει «σύνεση» και να περιμένουν οι νέοι τις κάλπες.

Τέλος, απευθύνθηκε κάλεσμα πλατιάς συμμετοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ τη Δευτέρα 19 Ιούνη στις 20:30 στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο.

The post Τομεακή Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ: ΔΤ για τη συγκέντρωση στην πλατεία της Καρυάς first appeared on Lefkas News.


Πηγή