Δήμος Λευκάδας: «Μύλος» στη ΝΔ για το χρίσμα!

Νίκος Κοκκινόπουλος

«Γαλάζια» τοπική εξέγερση έγινε στη Λευκάδα με αφορμή την υποψηφιότητα για το δήμο, του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ξενοφώντα Βεργίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά η ηγεσία της ΝΔ, αποφάσισε να μην δώσει το χρίσμα στον πρώην «γαλάζιο» βουλευτή. Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κ. Βεργίνης «κόπηκε» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, λόγω …«ηλικίας».

Ο κ. Βεργίνης είναι 84 ετών και το κυβερνών κόμμα, θέλησε να θέσει «βέτο» στην υποψηφιότητα λόγω της προχωρημένης ηλικίας του υποψηφίου και μάλιστα οι πληροφορίες ήθελαν τη ΝΔ, να στηρίζει για το δήμο Λευκάδας τον νυν δήμαρχο Χαράλαμπος Καλό, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο τα σχέδια των κεντρικών γραφείων φαίνεται ότι ανατράπηκαν από την σφοδρή αντίδραση των Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ σε Λευκάδα και Νυδρί. Αρχικά επικράτησε «μύλος» ωστόσο φαίνεται ότι η ηγεσία της ΝΔ θα υποχωρήσει και θα στηρίξει τελικά τον κ. Βεργίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε έκτακτη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Λευκάδας (τοπική οργάνωση της ΝΔ) με θέμα τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξη στο πρόσωπο του Ξενοφώντα Βεργίνη ως υποψηφίου δημάρχου Λευκάδας.

Παράλληλα η συμμετοχή πολλών «γαλάζιων» στελεχών στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής του παράταξης αλλά και το μήνυμα που έστειλε ο κ. Βεργίνης προς την Πειραιώς, ότι δεν θα κάνει πίσω στην υποψηφιότητα, μάλλον θα οδηγήσει το κυβερνών κόμμα σε ανατροπή της αρχικής στάση του.

πηγή

The post Δήμος Λευκάδας: «Μύλος» στη ΝΔ για το χρίσμα! first appeared on Lefkas News.


Πηγή