Το Νότιο Πάρκο της Πάτρας γεμίζει τα απογεύματα του καλοκαιριού από κόσμο!

Αρκετό κόσμο συγκεντρώνει από το απόγευμα και μετά το Νότιο Πάρκο της Πάτρας, παρόλο που δεν βρίσκεται και στην καλύτερη του κατάσταση από πλευράς φροντίδας και συντήρησης.

Νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι, οικογένειες με μικρά παιδιά και παρέες εφήβων πάνε στο Νότιο Πάρκο για να κάνουν την βόλτα τους και να δροσιστούν από το αεράκι της θάλασσας, σε έναν χώρο που πριν από αυτό δεν υπήρχε τίποτα εκεί και ήταν αναξιοποίητος πλήρως.

Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον των νέων είναι ο χώρος που έχει διαμορφωθεί για προπόνηση με τροχοπέδιλα, ενώ φυσικά αρκετό κόσμο έχει και το υπαίθριο γυμναστήριο που υπάρχει εκεί.

Πάντως, καλό θα ήταν να υπάρξει ένας χώρος και για αθλητές parkour ή free runners, ενώ κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κάτι και με την κατασκευή ενός skate park.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα είδαμε, συντήρηση χρειάζεται και ο χώρος του pump trump για τους νεαρούς που συχνάζουν εκεί, καθώς η πίστα έχει αφεθεί σχεδόν στην τύχη της.

Εξάλλου, σε ότι αφορά την παιδική χαρά είναι αναγκαίο να υπάρξουν νέες προσθήκες παιχνιδιών και να αντικατασταθούν κάποια που δεν μοιάζουν να είναι τόσο ασφαλή.

Δίπλα από την παιδική χαρά θα μπορούσε με βάση τις κατασκευές που έχουν φτιάξει οι τεχνίτες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, να στηθεί ένας παιδότοπος με δημιουργίες που θα μπορούσαν να συνδυαστούν με παιχνίδι για τα παιδιά.

Σε γενικές γραμμές το Νότιο Πάρκο, από το ύψος του Φάρου έως το κολυμβητήριο του ΝΟΠ από εκεί έως το τέρμα με το νέο λιμάνι, εξακολουθεί – ειδικότερα αυτή την περίοδο – να έλκει δεκάδες Πατρινούς και με λίγη προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες θα μπορούσε να βελτιωθεί σημαντικά και να αναδειχθεί σε έναν πραγματικά ειδυλλιακό χώρο για την πόλη.


Πηγή