Πάτρα: Μετά το κέντρο τι; Οι δυο εναλλακτικές για την ιδανική φοιτητική κατοικία

Στο κέντρο της Πάτρας, δύσκολα θα βρουν οι φοιτητές αυτό που ζητούν. Ένα διαμέρισμα δυάρι κατά προτίμηση που να είναι κάτω από τα 400 ευρώ.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων τα δυάρια που είναι σε μία ικανοποιητική κατάσταση δεν πέφτουν κάτω από τα 400 ευρώ, σε όλη την ακτίνα που το ύψος του Αγίου Ανδρέα έως στην Αγία Σοφίας. Αν βρει κάποιος ένα διαμέρισμα στα 60 τετραγωνικά που είναι ενοικιάζεται κάτω από τα 400 ευρώ θα πρέπει να είναι τυχερός.

Επιπλέον τα διαθέσιμα διαμερίσματα στο κέντρο είναι ελάχιστα και έχουν απομείνει μόνο αυτά που είναι από τα 550 ευρώ και πάνω. Οπότε οι φοιτητές που ήδη έχουν ξεκινήσει το σαφάρι για την αναζήτηση της φοιτητικής κατοικίας, στρέφονται αναγκαστικά σε άλλες περιοχές εκτός του κέντρου ψάχνοντας εναλλακτικές λύσεις.

Οι εναλλακτικές είναι κυρίως στην περιοχή της Ανθούπολης και των Μποζαιτίκων και στην άλλη πλευρά της Πάτρας, στην περιοχή του Μπεγουλακίου – Κουκούλι.

Τα ενοίκια στα βόρεια προάστια της Πάτρας, σε μία περιοχή που αποτελεί την δεύτερη επιλογή των φοιτητών μετά από το κέντρο αφού το Πανεπιστήμιο είναι κοντά, ξεκινούν από τα 330 με 350 ευρώ και πάνω, τόσο στην περιοχή της Ανθούπολης, όσο και στα Μποζαίτικα. Εκεί υπάρχει σύμφωνα με τους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες ακινήτων μεγάλη προσφορά και διαθεσιμότητα.

Η δεύτερη εναλλακτική για τους φοιτητές έχει να κάνει με την περιοχή του Μπεγουλακίου – Κουκούλι, κοντά δηλαδή στο πρώην ΑΤΕΙ όπου εκεί η διαθεσιμότητα είναι ακόμα μεγαλύτερη και οι τιμές πιο κάτω, με τα δυάρια να ξεκινούν από τα 300 ευρώ και πάνω.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων διαθεσιμότητα και καλές τιμές υπάρχουν όχι όμως στο κέντρο της Πάτρας, αλλά εκτός αυτού. Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, η Πάτρα διαθέτει αρκετά καλή συγκοινωνία, με συχνά δρομολόγια προς το κέντρο από τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ.

Οπότε θα έχουν επαφή με τα στέκια των φοιτητών και τη ζωή της πόλης.


Πηγή