ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  4  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  10:00 πμ

Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου

και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση του νοσοκομείου για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Διεκδικούμε αγωνιστικά:

  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες και με προτεραιότητα χειρουργών, αναισθησιολόγων, μαιών, φαρμακοποιού και βοηθού φαρμακείου.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι, δεν θα παραμείνουμε απαθείς μπροστά στα προβλήματα που οξύνονται και φορτώνονται στις πλάτες μας, με τα κενά σε προσωπικό σε κομβικά τμήματα του νοσοκομείου να μην καλύπτονται, να εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με οφειλόμενα ρεπό και άδειες και κυρίως απλήρωτοι για δουλειά που πραγματοποιήσαμε τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Η αγανάκτηση μας να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα !

Έχουμε χορτάσει χειροκροτήματα, ευχαριστίες και ανέξοδες υποσχέσεις, όμως, τα προβλήματα οξύνονται από την έλλειψη χειρουργών, αναισθησιολόγων, μαιών, φαρμακοποιού, αλλά και άλλων ειδικοτήτων νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού που είναι άκρως απαραίτητες για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Θεωρούμε απαράδεκτο η κρατική επιχορήγηση του νοσοκομείου να αποδεσμεύεται από το υπουργείο με το σταγονόμετρο και να μην έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της μισθοδοσίας των επικουρικών συναδέλφων μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η 6η ΥΠΕ να ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου να «ζητιανέψει» χρήματα από άλλα νοσοκομεία για να «μπαλωθούν» όπως – όπως κάποιες «τρύπες»… και την ίδια ώρα ο κυβερνητικός βουλευτής να είναι «άφαντος» !

ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ που παραμένουμε απλήρωτοι, που ο μισθός μας εξανεμίζεται στα μέσα του μηνός, που η ακρίβεια και η φοροληστεία σαρώνουν το εισόδημα μας.

Τέρμα πια στην κοροϊδία !

Την ώρα που δεν «περισσεύουν» χρήματα για να πληρωνόμαστε στην ώρα μας, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε προσωπικό στο νοσοκομείο, στα κέντρα υγείας της περιοχής μας και σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας….

  • Ο κρατικός προϋπολογισμός καταγράφει για το πρώτο εξάμηνο του 2023 «ματωμένο» πλεόνασμα 2,11 δις ευρώ.
  • Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν ΑΕΠ, ο πλούτος δηλ. που παράγει η χώρα μας αυξήθηκε από το 2018 μέχρι σήμερα 45 δις ευρώ.
  • Οι τράπεζες με κέρδη 4,57 δις ευρώ το 2022 έχουν «αναβαλλόμενο φόρο, 130 επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν ρεκόρ κερδοφορίας 10,41 δις το 2022, ενώ οι εφοπλιστές με τις 56 προκλητικές φοροαπαλλαγές έχουν «εθελοντική» φορολόγηση.
  • Το 2023 προβλέπονται νέες επιδοτήσεις 8,3 δις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από το «Ταμείο Ανάκαμψης» για τις επενδύσεις τους για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Χρήματα λοιπόν υπάρχουν και είναι μόνο για τους λίγους, τους μεγαλομετόχους και κάθε είδους αρπακτικά, ενώ για εμάς τους εργαζομένους που με τη συλλογική μας δουλειά, παράγουμε ή προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας στο λαό μας δεν περισσεύουν και δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις κοινωνικές μας ανάγκες και καλούμαστε να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες που τις έχουμε προπληρώσει.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, μόνιμα χαμένοι είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, πού πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης της φοροληστείας, τις συνεχείς ανατιμήσεις, τις υποστελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας, για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

The post ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 10:00 πμ first appeared on Lefkas News.


Πηγή