Κύκλοι ΕΛ.ΑΣ. για τους Ρομά στην Πάτρα: «Είναι σαν μην φοβούνται τίποτα πλέον…»

«Πονοκέφαλος» έχουν γίνει για την αστυνομία τα απανωτά επεισόδια που συνέβησαν με ομάδες ρομά τις τελευταίες ημέρες, προβάλλοντας αντίσταση κατά της αρχής και δείχνοντας ότι το θέμα έχει ξεκινήσει να ξεφεύγει από το πλαίσιο της παραβατικότητας.

Τι θέλουμε να πούμε; Το επεισόδιο που είχε σημειωθεί όταν σκηνίτες επιτέθηκαν σε αστυνομικός τις προηγούμενες ημέρες στην Πάτρα, φαίνεται ότι ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησαν σοβαρά και απανωτά επεισόδια μεταξύ ρομά και αστυνομικών για διαφορετικά περιστατικά, όπως αυτά που συνέβησαν το ξημερώματα της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Το επεισόδιο την Φαβιέρου έγινε μεταξύ οικογενειών ρομά όμως κάποιοι από αυτούς τα έβαλαν με τους αστυνομικούς, ενώ κάτι παρόμοιο έγινε και στην οδό Μίνωος όταν αστυνομικοί κλήθηκαν να παρέμβουν σε καταγγελία που τους έγινε για πυροβολισμούς στον "αέρα" με καραμπίνες από ένα από τα σπίτια της οδού που διαμένουν ρομά.

Ακόμα πιο σοβαρό επεισόδιο ήταν αυτό στον Κόκκινο Μύλο όταν άτομο ρομά εμβόλισε με το όχημα του αστυνομικούς που είχαν πάει στο σημείο για να σταματήσουν αυτοσχέδιες κόντρες. Το άτομο αυτό φέρεται να βρήκε καταφύγιο στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου που εδώ και καιρό παραμένει κάτι σαν άβατο για τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με κύκλους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και τα όσα λένε αστυνομικοί που είναι σε καθημερινή βάση στους δρόμους για περιπολίες το τελευταίο διάστημα οι ρομά πέρα από την παραβατική δράση που έτσι και αλλιώς έχουν δείχνουν να έχουν και μια επιθετική συμπεριφορά κατά των αστυνομικών.

Κάτι που όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι είναι αρκετά ανησυχητικό αφού είναι σαν να μην φοβούνται πλέον τίποτα.


Πηγή