Πάτρα: Αυτός είναι ο λόγος που στα Ψηλαλώνια ομάδες νεαρών “παίζουν” ξύλο μεταξύ τους

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες των Υψηλών Αλωνίων, με τις παρέες νεαρών ρομά που συχνάζουν στην πλατεία.

Το επεισόδιο που είχε γίνει πριν από μερικές μέρες όταν ομάδες νεαρών πήγαν να έρθουν σε σύρραξη μεταξύ τους, ακολούθησε ένα ακόμα επεισόδιο για άσχετη αφορμή, επειδή μια μπάλα χτύπησε στο κεφάλι ένα ανήλικο παιδί ρομά.

Τι είναι αυτό που προκαλεί τις συχνές αναταράξεις στην πλατεία, ειδικότερα από τις απογευματινές ώρες και μετά. Όπως αναφέρουν έφηβοι που συχνάζουν στην πλατεία ο βασικός λόγος των επεισοδίων αυτών έχει να κάνει με κόντρες μεταξύ παρεών που έχουν χαρακτηριστικά συμμοριών και οι οποίες αποτελούνται κυρίως από ανήλικους έφηβους ρομά.

Η αιτία που φέρνει σε κόντρες αυτές τις ομάδες , σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες εφήβων, είναι η πώληση χασίς. Οι παρέες των νεαρών ρομά προσπαθούν κάθε φορά να πωλήσουν χασίς στους συνομήλικους τους που συχνάζουν στην πλατεία, ακόμα και όταν αυτοί τους έχουν πει ότι δεν θέλουν και ούτε κάνουν χρήση κάνναβης.

Η στάση των νεαρών ρομά είναι επίμονη και η κάθε παρέα – συμμορία από αυτές θέλει να κυριαρχήσει της άλλης. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήραν να έρθουν σε σύρραξη τις προάλλες, κρατώντας ξύλα, καδρόνια και καρέκλες.

Σύμφωνα με θαμώνες της πλατείας και καταστηματάρχες η Αστυνομία γνωρίζει το όλο θέμα, όμως μέχρι ώρας δεν έχει επέμβει. Από παρακολουθεί κάνοντας περιπολίες πέριξ της πλατείας. Ωστόσο, το όλο θέμα ξεκινάει από τι γίνεται εντός της πλατείας.


Πηγή