Πάτρα: Πάνω από 40 νέα κουρεία – μπαρμπέρικα μέσα σε ελάχιστους μήνες

Πάνω από 40 κουρεία έχουν φτιαχτεί στην Πάτρα τους τελευταίους μήνες, με τα καταστήματα αυτού του είδους να ξεφυτρώνουν σαν τα… μανιτάρια τόσο στο κέντρο, όσο και στους περιφερειακούς δρόμους αυτού.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου τα καταστήματα αυτά που απευθύνονται στο ανδρικό κοινό, έχουν φτάσει να είναι πλέον περισσότερα στην Πάτρα από τα κομμωτήρια, έχοντας μια αυξητική συνεχώς τάση, δίνοντας την εντύπωση ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση πλέον.

Όμως τα αίτια του φαινομένου αυτού, όπως εξηγούν παράγοντες του κλάδου, δεν έχουν να κάνουν με την παραπάνω ζήτηση, αλλά για την ανάγκη μιας απασχόλησης από νέους ανθρώπους, πάνω σε αυτό που έχουν τελειώσει σε κάποια σχολή κρατική ή ιδιωτική, θέλοντας έτσι να κάνουν κάτι δικό τους.

Αυτό βέβαια έχει και την άλλη όψη του νομίσματος αφού πολλά από αυτά τα καταστήματα που ανοίγουν κλείνουν μετά από λίγο, όταν δηλαδή λήξει η προθεσμία που δίνεται από το πρόγραμμα του ΟΕΑΔ με το οποίο έχουν χρηματοδοτηθεί (τα περισσότερα από αυτά) στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων.

Το γεγονός πάντως είναι ότι τα κουρεία ή τα λεγόμενα μπαρμπέρικα έχουν καθιερωθεί για τα καλά στη συνείδηση του ανδρικού κοινού, καθώς πλέον είναι ελάχιστοι οι άνδρες, μικροί και μεγάλοι, που πάνε ακόμα στα κομμωτήρια.

Αυτά που ζητάνε οι άνδρες από τους κουρείς τους ποικίλουν, ξεκινώντας από τα κλασικά κουρέματα και φτάνοντας στα περίτεχνα, με κάποιους να ζητούν ακόμα και σχέδια πάνω στο κεφάλι τους.

Όσον αφορά το ξύρισμα από τη στιγμή που παραμένει το μούσι στην μόδα υπάρχουν αυτοί που ζητούν από τους κουρείς την ανάλογη φροντίδα και περιποίηση, αλλά και άλλοι που θέλουν το κλασικό και παραδοσιακό ξύρισμα με τη φαλτσέτα.


Πηγή