Ιωάννης Λιβιτσάνος:”Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να είναι πάντα νοικοκυρεμένος”

Ο κ. Γιάννης Λιβιτσάνος, είναι υποψήφιος Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Λευκάδας με την

παράταξη «Λευκάδα Μπορείς» και τον κ. Ξ. Βεργίνη. Ζει και δραστηριοποιείται

στη Λευκάδα για σαράντα περίπου συνεχή χρόνια στο χώρο του εμπορίου καθώς επίσης και

για τριανταπέντε περίπου χρόνια στο χώρο του Τουρισμού. Είναι αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο του νησιού μας εδώ και 12 χρόνια ενώ, έχει διατελέσει και πρόεδρος Ξενοδόχων.

Κύριε Λιβιτσάνε, ποια είναι αυτά τα στοιχεία τα οποία σας ώθησαν να συνεργαστείτε με την παράταξη «Λευκάδα Μπορείς» και τον κ. Ξ. Βεργίνη;

Αρχικά να ευχαριστήσω τον κ. Ξ. Βεργίνη για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο «Λευκάδα Μπορείς».

Θεωρώ ότι είναι χρέος μου, όπως και για τον καθένα μας να ασχολείται με τα κοινά του τόπου του. Πάντα ήθελα να προσφέρω αυτό που πιστεύω πως μπορώ από την πλευρά μου

και από την εμπειρία μου τόσα χρόνια επαγγελματίας στη Λευκάδα.

Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να είναι πάντα νοικοκυρεμένος και επίσης να βοηθήσω στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων που υπάρχουν.

Ξέρετε πολλές φορές προβλήματα απλά που δεν απαιτούν μεγάλη προσπάθεια για επίλυση και ούτε μεγάλες δαπάνες παραμένουν διότι κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Ο κ. Ξ. Βεργίνης επίσης, θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον τόπο και είναι για μένα άνθρωπος μεπολλές ικανότητες και επίσης αγαπά πολύ τη γενέτειρά του. Αυτά νομίζω αρκούν για να θέλω να συμπορευτώ με όλους τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο «Λευκάδα Μπορείς».

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα σημαντικότερα καθημερινά

προβλήματα στη Λευκάδα και πώς τα ιεραρχείτε;

Για μένα ένα βασικό πρόβλημα είναι το νερό. Άλλα είναι το πάρκινγ, οι χημικές τουαλέτες που δεν υπάρχουν, οι δρόμοι που έχουν προβλήματα, ο ανεπαρκής φωτισμός σε πολλά σημεία τους και η σήμανση τους.

Με ανησυχεί πολύ το μέλλον της Λευκάδας. Επειδή για όλους ή τουλάχιστον τους περισσότερους η κύρια ή και η δευτερεύουσα δουλειά μας έχει άμεσα ή έμμεσα σχέση εξάρτησης από τον τουρισμό.

Αυτό λοιπόν το κύριο προϊόν του τόπου μας πρέπει να αλλάξει παρουσία. Χρειάζεται δουλειά και μάλιστα από ανθρώπους που είναι ενεργοί μέσα στο χώρο αυτό. Χρειάζεται όραμα, στόχοι και κατόπιν στρατηγική.

Απαιτείται για αυτά πολλή δουλειά.

Πώς αποτιμάτε τη μέχρι τώρα πορεία και υλοποίηση των έργων τηςαπερχόμενης Δημοτικής αρχής ;

Για μένα η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αν θα είναι τελικά καθολικά απερχόμενη, έχω να πω και μάλιστα θα το διατυπώσω με λύπη μου ότι δεν φρόντισε τουλάχιστον για το καλοκαίρι που μόλις έφυγε να ολοκληρώσει έργα που είχε ξεκινήσει και τα οποία χαρακτηρίζουν το νησί μας με την πρώτη εντύπωση και εννοώ την είσοδο που παρέμεινε ημιτελής για όλο το σημαντικό για την οικονομία του τόπου μας, χρονικό διάστημα που πέρασε. Θεωρώ πως εμείς οι Λευκαδίτες έχουμε θησαυρό στα χέρια μας αλλά δεν τον

βλέπουμε. Από τη μία μεριά έχουμε ένα πανέμορφο στεριανό νησί και από την άλλη έναν πολιτισμικό πλούτο που παραμένει στην αφάνεια και επίσης εκείνο που με κάνει να λυπάμαι ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι δεν προβάλλουμε την Λευκαδίτικη αυθεντική ταυτότητά μας αλλά την καμουφλάρουμε άλλοτε από άγνοια και άλλοτε μη μπορώντας να κάνουμε κάτι γιατί είμαστε λίγοι αυτοί που κοιτάμε να δούμε.

Πώς βλέπετε την Λευκάδα στο μέλλον και πώς μπορείτε να συμβάλετεστην εξέλιξή της;

Δεν ξέρω αν θα ακουστεί εγωιστικό αλλά είμαι από τους ανθρώπους που καθόλη την διάρκεια της ημέρας

παραμένω με τα μανίκια σηκωμένα. Αυτό που θέλω να δώσω το κάνω με προθυμία.

Θέλω νοικοκυριό. Δρόμους καθαρούς δεξιά και αριστερά, να υπάρχει σήμανση (σε πολύ επικίνδυνα σημεία η σήμανση είναι ανύπαρκτη). Το πάρκινγκ να ορισθούν θέσεις και γιατί όχι τα αυτοκίνητα να πληρώνουν κάποιο ποσό.

Ο φωτισμός επίσης στους δρόμους. Υπάρχουν σημεία που το βράδυ νομίζεις ότι θα χαθείς ή ότι ήδη έχεις χαθεί. Το νερό. Κάποιου τρόποι θα υπάρχουν για να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη ποσότητα νερού στο νησί.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία πολιτισμού που δεν προβάλλονται και δεν είναι διαθέσιμα με ωραία στοιχειοθετημένο τρόπο ούτως ώστε να μπορούμε να προτείνουμε στον επισκέπτη να βάλει στο πρόγραμμά του μια επίσκεψη σε αυτά.

Ο τουρίστας που επισκέπτεται το νησί μας προσδοκά να ζήσει όπως ο Λευκαδίτης και αυτό δεν μπορεί να το κάνει εδώ διότι εμείς δεν του το προσφέρουμε.

Ήθελα να ξαναέρθουν εδώ οι Σχολές αλλά να φροντίσουμε να υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες για να μείνουν στον τόπο μας αλλά και οι εν δυνάμει φοιτητές να δηλώνουν τη Λευκάδα πρόθυμα.

Βασικό επίσης για μένα είναι ότι ένας ποδηλάτης με το ποδήλατό του κοντεύει να σκοτωθεί διότι δεν έχει από πού να πάει.

Και τα πεζοδρόμια δεν είναι ελεύθερα για να περπατήσει κανείς.

Γιατί πιστεύετε ότι ο Λευκαδίτης πολίτης – ψηφοφόρος πρέπει να σαςδώσει τον σταυρό προτίμησης του, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

Πιστεύω ότι ο Λευκαδίτης πολίτης θα ήθελε να υπάρχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση άνθρωποι ικανοί και πρόθυμοι να προσφέρουν στον τόπο. Θέλω έναν τόπο καλύτερο για εμάς και τους επόμενους από εμάς.

Επιπρόσθετα θέλω να προσπαθήσω να γίνει ο τόπος μας καλύτερος.

Καλή σας επιτυχία!!!

The post Ιωάννης Λιβιτσάνος:”Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να είναι πάντα νοικοκυρεμένος” first appeared on Lefkas News.


Πηγή