Κορωνοϊός – Οι εκλογές έφεραν αύξηση των κρουσμάτων σε Πάτρα και Αχαΐα

Σημαντική άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άνοδος αυτή έχει παρατηρηθεί κυρίως στην ανοικτή κοινότητα, στους εργασιακούς χώρους, σε γραφεία και καταστήματα, αλλά και σε εργοστάσια. Κρούσματα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχουν σημειωθεί και σε προεκλογικά κέντρα όπως και σε ορεινά χωριά της Δυτικής και της Ανατολικής Αχαΐας.

Φαίνεται ότι όλες αυτές οι συγκεντρώσεις που σημειώθηκαν από τις παρατάξεις, αλλά και από τους υποψηφίους και το γεγονός ότι η προεκλογική περίοδος δεν γίνεται να έχει έναν αποστασιοποιημένο ρόλο αφού επιβάλλονται οι δια ζώσης επαφές, έπαιξαν τον ρόλο τους στην αύξηση των κρουσμάτων.

Κρούσματα, ωστόσο, έχουν εντοπιστεί και στις σχολικές κοινότητες, κυρίως σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Το θετικό είναι ότι η αύξηση αυτή έφερε κάποιες παραπάνω εισαγωγές στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής μας, όμως, τα περισσότερα από τα κρούσματα δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, περνώντας την θεραπεία τους, σε καραντίνα στο σπίτι τους.


Πηγή