ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Ξ. ΒΕΡΓΙΝΗΣ: «ΈΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΣ – ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΘΕΣΩ […]

Berginis-ionion-blue-2.jpg

Την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 στο Ξενοδοχείο Ionian Blue ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας κος Ξενοφώντας Βεργίνης κάλεσε όλους τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου «Λευκάδα Μπορείς» προκειμένου να τους ευχαριστήσει για το νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου όπου όλοι μαζί κατάφεραν να κερδίσουν με ένα ποσοστό που δεν έχει ξαναυπάρξει και να τους εμψυχώσει να παραμείνουν ενωμένοι μετά τις εκλογές. Κάτι που μπορεί να είναι εφικτό αν κρίνουμε από την συμμετοχή αφού μόνο λίγα πρόσωπα έλειψαν από την συνάντηση.

Στενοχωρημένοι, απογοητευμένοι και πικραμένοι οι Λευκαδίτες….

Ο κος Βεργίνης αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών και στο ότι «όλοι μαζί διδάξατε πως γίνεται ένας αγώνας με αλληλεγγύη και αδελφοσύνη και αυτό σας το χρωστώ και σας ευχαριστώ.» Άλλη μια φορά ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας γνωστός για τις αξιόλογες ομιλίες υψηλού επιπέδου γοήτευσε και καθήλωσε τους παρευρισκόμενους, άγγιξε όλους σε ψυχή και νου. Εξήγησε ότι «καταφέραμε να διαβάσουμε τους ανθρώπους και τι θέλουν, τι τους έλειπε, σε τι προσδοκούν, γιατί είναι στενοχωρημένοι, πικραμένοι άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν τι άλλο να περιμένουν. Και βρεθήκαμε εμείς να τους δώσουμε το χαμόγελο πίσω, να τους κάνουμε να πιστέψουν ότι η ελπίδα δεν χάνεται και αυτό πρέπει να εφαρμόσουμε όλοι και μετά τις εκλογές.»

Δεν θα υπάρξει ενδοπόλεμος! Δεν ερχόμαστε να καταλάβουμε θέση εξουσίας, αλλά θέσεις ευθύνης!

Ο κος Βεργίνης ζήτησε να μην πέσουν στην μετεκλογική παγίδα, και όσοι δεν έχουν εκλεγεί, να συνεχίσουν να μοιράζουν την ελπίδα και το χαμόγελο γιατί θα παραμείνουν όλοι μαζί. Υπάρχει χώρος για όλους!! Να καταλάβουν ότι έχουν ευθύνη, είτε έχουν εκλέγει είτε όχι και να διαψεύσουν όλους όσοι τώρα ψιθυρίζουν ότι θα υπάρξουν γκρίνιες και τσακωμοί μεταξύ τους… Δεν θα υπάρχει ενδοπόλεμος! Υπάρχει κοινός στόχος και αυτός σίγουρα δεν είναι η γνωστή καρέκλα. “Δεν ερχόμαστε να καταλάβουμε θέση εξουσίας, αλλά θέσεις ευθύνης!”

«Εικόνα θλιβερή και χαοτική μέσα σε ένα άδειο Δήμο Λευκάδας…»

Ο κος Βεργίνης το πρωί της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε το Δήμο Λευκάδας και αυτά που είδε τον δικαίωσαν όπως είπε για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα. Τους περιέγραψε μια εικόνα που οι πολίτες της Λευκάδας γνωρίζουν και αντικρίζουν καθημερινά. «Άδεια γραφεία, χαρτιά παντού, χάος και ανοργανωσιά.» Ελάχιστοι τον καλωσόρισαν, δεν συνάντησε κανένα υπεύθυνο στέλεχος… προφανώς γιατί γνώριζαν ότι θα ερχόταν. Μόνο τον Γενικό Γραμματέα κο Σολδάτο συνάντησε με τον οποίο και συνομίλησε. Προφανώς συμπεραίνει ο κος Βεργίνης ενοχλεί η παρουσία αυτού που επέλεξε ο κόσμος, δεν τους αρέσει…. «Εμείς όμως δεν πάμε να κατακτήσουμε ούτε αίθουσες, ούτε γραφεία. Πάμε να κατακτήσουμε τη δουλειά, να διεκπεραιώσουμε εργασίες και να λύσουμε προβλήματα που χρονίζουν.»

Χρειάζεται να φτιάξουμε ένα νέο Οργανισμό

Ο κος Βεργίνης διαπίστωσε πολλά μετά την επίσκεψη του στο Δήμο Λευκάδας. «Πώς να μπορεί ένας εργαζόμενος να δουλέψει και να διεκπεραιώσει εργασία όταν ο ίδιος ο χώρος δεν του δίνει χαρά και ικανοποίηση;» Πρώτο χρέος λοιπόν σύμφωνα με τον κο Βεργίνη είναι «να δώσουμε στους εργαζόμενους στο Δήμο να καταλάβουν ότι δεν εκτελούν καταναγκαστικό έργο, εκτελούν υπηρεσία που τους δίνει χαρά και ικανοποίηση και προσφέρουν στους Λευκαδίτες και πρέπει να αισθάνονται περήφανοι. Οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι πρώτα για αυτούς, για τους υπάλληλους.» Φεύγοντας από το κτήριο ο κος Βεργίνης κατάλαβε ότι καλά έκανε και έθεσε υποψηφιότητα….

Επικοινωνία, συντονισμός, έλεγχος – Το τρίπτυχο για έναν αποτελεσματικό Δήμο Λευκάδας

Ο κος Βεργίνης έδωσε πρώτες κατευθύνσεις για το πώς θα κινηθούν από τώρα και πέρα. Θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας οι οποίες θα έχουν προετοιμάσει το έδαφος ώστε να είναι έτοιμοι όταν θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους, με την καθημερινότητα να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα. Είναι σίγουρος ότι θα καταφέρουν να λύσουν τα προβλήματα γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα, που δεν μπορεί να λυθεί, φτάνει να υπάρχουν επικοινωνία, συντονισμός και έλεγχος. Ο ίδιος γνωρίζει καλά πώς να διοικήσει και πώς να φροντίσει, αυτοί στους οποίους αναθέτει ευθύνες να είναι αποτελεσματικοί. Έχει σχέδιο και θα το εφαρμόσει. Συντονίζει αυτούς που δίνει ευθύνες και τους ελέγχει. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι θέλουν να αναλάβουν ευθύνες στην νέα Δημοτική Αρχή. Ο κος Βεργίνης θα συντονίζει και θα ελέγχει. Έτσι θα υπάρχει αποτέλεσμα πιστεύει ο κος Βεργίνης. Βέβαια τον τελικό έλεγχο θα τον κάνουν οι πολίτες όπως είπε διότι «τους ζητήσαμε να μας εμπιστευθούν και δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε.» Ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας είναι αυστηρός και δίκαιος. Όποιος θέλει να δουλέψει θα έχει την ευκαιρία του. Αλλά πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος, καλά διαβασμένος, αλλιώς δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνη! Η δική του Δημοτική Αρχή δεν θα κρύβεται, θα έχει πάντα παρουσία είπε ο κος Βεργίνης.

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος σε εκλεγμένους και μη οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κο Βεργίνη και τους συνοδοιπόρους τους και ο κάθε ένας ξεχωριστά αναφέρθηκε σύντομα σε αυτά που πιστεύει ότι θα χρειαστεί να εστιάσουν ως νέα Δημοτική Αρχή.

πηγή

The post ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Ξ. ΒΕΡΓΙΝΗΣ: «ΈΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΣ – ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΘΕΣΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ» first appeared on Lefkas News.


Πηγή