Πάτρα: Το ξύλο έρχεται και από την “κόλαση” του ΕΣΥ – Δύο περιστατικά

Τα δύο περιστατικά που συνέβησαν στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα, έχουν αναστατώσει τους εργαζόμενους, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά και το διοικητικό συμβούλιο που έχει ξεκινήσει έρευνες.

Το πιο πρόσφατο έγινε με πρωταγωνίστρια μια τραυματιοφορέα εντός του ασανσέρ. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η τραυματιοφορέας επιτέθηκε σε συνοδό ασθενή, ενώ το περιστατικό αυτό είχε καθαρά διαπροσωπικό χαρακτήρα, δηλαδή οι δύο πρωταγωνιστές είχαν για άγνωστους λόγους ανοικτούς λογαριασμούς μεταξύ τους.

Μια μέρα σχεδόν νωρίτερα στο ίδιο νοσοκομείο έγινε και ένα ακόμα επεισόδιο όταν ένας συνοδός ασθενούς ξέσπασε και χειροδίκησε κατά μιας νοσηλεύτριας. Και τα δύο αυτά θέματα έχουν φτάσει στο σωματείο εργαζομένων που τα καταδίκασε, ενώ από εκεί και πέρα η διοίκηση αναμένεται να πάρει μέτρα για να μην επαναληφθούν.

Σύμφωνα με εργαζόμενους του νοσοκομείου τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα, έχουν ξανά συμβεί στο παρελθόν και κάτι θα πρέπει να γίνει για να μην επεκταθούν τα φαινόμενα της βίας εντός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.


Πηγή