Σούπερ Μάρκετ: Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στην λιανική τροφίμων της Πάτρας

Νέα δεδομένα έρχονται στον χώρο των σούπερ μάρκετ στην Πάτρα, με κάποια από αυτά να ισχύουν ήδη και να έχουν αποτελέσει την αφετηρία ορισμένων αλλαγών στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Το βασικό είναι ότι γνωστή τοπική αλυσίδα έχει αγοραστεί από μια άλλη επίσης τοπική αλυσίδα που φιλοδοξεί να πάρει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Οι επωνυμίες στα καταστήματα της δεύτερης ήδη έχουν γίνει και πλέον ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου στην Δυτική Ελλάδα, έχοντας συνολικά 30 καταστήματα.

Ο βασικός ανταγωνιστής της αλυσίδας αυτής είναι μια εξίσου τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ που φαίνεται να κρατάει γερά το δικό της μερίδιο στην αγορά, όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και στην περιφέρεια αυτής.

Όμως οι αλλαγές που έρχονται και φαίνεται να διαμορφώνουν νέα δεδομένα σχετίζονται με τα δύο εμπορικά κέντρα της Ten Brinke, τα οποία με βάση τις ίδιες πληροφορίες ανάμεσα στις επιχειρήσεις που θα στεγάσουν είναι δυο σούπερ μάρκετ, διαφορετικής επωνυμίας που δεν προέρχονται από την τοπική αγορά.

Στο ένα από αυτά, στα Ψηλαλώνια είναι γνωστό ότι θα ανοίξει νέο κατάστημα ελληνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που προέρχεται από την Βόρεια Ελλάδα, ενώ ερωτηματικό είναι τι θα ανοίξει από αυτόν τον κλάδο, στην πρώην ΑΒΕΞ.

Πάντως, υπάρχουν ήδη τρία μαγαζιά γερμανικής αλυσίδας που λειτουργούν στην Πάτρα, ενώ αλλά δύο καταστήματα μιας ακόμα αθηναϊκής αλυσίδας υπάρχουν περιφερειακά του κέντρου.

Μαζί με τα καταστήματα των δύο εγχώριων μεγάλων brands που λειτουργούν στην Πάτρα καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι ο ανταγωνισμός μεγαλώνει σημαντικά τόσο στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όσο και στην Αχαΐα.


Πηγή