Με μεγάλη επιτυχία έκοψαν – από κοινού – την πίτα τους η Ομοσπονδία των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων και ο […]

IMG_3001-1024x768.jpg

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η από κοινού κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων και του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα», στην Αθήνα.

Πλήθος συμπατριωτών μας κατέκλυσαν ασφυκτικά τα γραφεία του συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα» στο κέντρο της Αθήνας, (Γερανίου 41, στην Ομόνοια), τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την ετήσια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου.

Το καλωσόρισμα έγινε από την κα Γεωργία Λογοθέτη, μέλος του Δ,Σ, του συλλόγου και η οποία παρουσίασε την εκδήλωση. Αξίζει να σημειωθεί, η σύσσωμη παρουσία των μελών των Δ.Σ. τόσο της Ομοσπονδίας όσο και του Συλλόγου.

Σύντομους χαιρετισμούς και εγκάρδιες ευχές, απέστειλαν ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς και ο Δήμαρχος Λευκάδας, Δρ. Ξενοφών Βεργίνης και οι οποίοι αναγνώστηκαν από την κα Λογοθέτη.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του συλλόγου «Αγία Μαύρα», τραγουδώντας εξαιρετικά, υπέροχα λευκαδίτικα και παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες, υπό την άψογη καθοδήγηση του μαέστρου της κ. Γιάννη Σφυρή. Αξίζουν σε όλα τα μέλη της χορωδίας και τον μαέστρο πολλά συγχαρητήρια κι αμέτρητα μπράβο!!!

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων κ. Θεοφύλακτος Λογοθέτης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας κόβοντας το πρώτο φελί της πίτας, το οποίο αφιέρωσε σε όλους τους απανταχού Λευκαδίτες.

Τον ακολούθησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα», κ Θωμάς Χόρτης ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στις προσεχείς δραστηριότητες του συλλόγου σε Αθήνα και Λευκάδα για το έτος 2024, κόβοντας κι αυτός το φελί πίτας για τον σύλλογο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν κόβοντας και ένα φελί πίτας οι κ. κ. Κώστας Κατηφόρης, Αθανάσιος Μελάς, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, αντίστοιχα, η κα Σταύρακα – Μιχαήλ Όλγα, Πρόεδρος του συλλόγου Καρσάνων Αττικής, ο κ. Σέρβος Παναγιώτης, Πρόεδρος του συλλόγου Αλεξανδριτών, ο κ. Κοντογιώργης Χαράλαμπος, πρόεδρος του συλλόγου Εγκλουβισάνων, η κα Βλάχου Ελένη, Πρόεδρος του συλλόγου Εξανθειτών, ο πρώην Πρόεδρος του συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» κ. Γιάννης Φουρλάνος και ο κ. Κατηφόρης Χρήστος, ταμίας του συλλόγου Αγιοπετριτών.

Ξεχωριστή η παρουσία του πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκάδίτικων Συλλόγων κ. Άγγελου Κακλαμάνη, καθώς επίσης και η συγκινητική παρουσία της κας Κατερίνας Κακλαμάνη, κόρης του αείμνηστου ιστορικού Προέδρου του συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα», Σωκράτη Κακλαμάνη, οι οποίοι απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό και έκοψαν και το δικό τους φελί της πίτας.

Το φλουρί έτυχε στο φελί που έκοψε ο κ. Σέρβος Παναγιώτης, Πρόεδρος του συλλόγου Αλεξανδριτών.

Αισθητή η απουσία του συμπατριώτη μας, αποβιώσαντος πρόσφατα, πατέρα Δημοσθένη Παπακωστόπουλου, ο οποίος κάθε χρόνο ήταν παρών στην εκδήλωση και ευλογούσε την πίτα μας. Αιωνία του η μνήμη.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το ζαχαροπλαστείο «ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ» για την προσφορά της παραδοσιακής λευκαδίτικης λαδόπιτας, καθώς και την εταιρεία ΕUROFOOD – ΠΟΙΟΤΗΤΑ Α.Ε. για την ποικιλία τυριών που μας προσέφερε. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και τους ευχόμαστε καλές δουλειές.

Και του χρόνου με υγεία!!!

The post Με μεγάλη επιτυχία έκοψαν – από κοινού – την πίτα τους η Ομοσπονδία των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων και ο Σύλλογος Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα», στην Αθήνα first appeared on Lefkas News.


Πηγή