Πάτρα: Αλλάζει στάση η δημοτική αρχή για τους κοινόχρηστους χώρους;

Αλλάζει η στάση της δημοτικής αρχής στο θέμα των κοινόχρηστων χώρων και των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων σε πεζόδρομους και πλατείες.

Αυτό είναι κάτι που προκύπτει και μέσα από το ότι το τελευταίο διάστημα τα συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε παραβάτες που δεν συμμορφώνονται, αλλά και στα παράπονα που εισπράττουν τα μέλη της δημοτικής αρχής για την κατάσταση που υπάρχει σε σημεία του κέντρου και όχι μόνο σε αυτό.

Το παράδειγμα που έγινε στην Τριών Ναυάρχων είναι χαρακτηριστικό: Συνεργεία του Δήμου πήγαν και σήκωσαν ομπρέλες και γιρλάντες από καταστήματα που τα είχαν βάλει σχεδόν στη μέση του πεζόδρομου.

Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν και σε καταστήματα της Ρήγα Φεραίου, στην Παντανάσσης και στην Άνω πόλη. Όμως η κατάσταση σε ότι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα παραμένει «άναρχη» σε πολλά σημεία του κέντρου.

Σημειώνουμε ότι οι συζητήσεις για τη νέα κανονιστική βρίσκονται σε εξέλιξη, όμως ακόμα, δεν έχουν οριστικοποιηθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. Από την νέα κανονιστική θα εξαρτηθούν πολλά στην αισθητική και στην εικόνα της πόλης, αλλά κυρίως στην λειτουργικότητα των πεζόδρομων και των κοινόχρηστων χώρων.


Πηγή