Πάτρα: Ηλικιωμένη πέταξε 10.000 ευρώ από το… παράθυρο!

Νέο περιστατικό εξαπάτησης σε βάρος ηλικιωμένων από επιτήδειους καταγράφηκε στην Πάτρα.

Πρόκειται για επαγγελματίες απατεώνες, οι οποίοι με πρόσχημα το γνωστό κόλπο των δήθεν τροχαίων συγγενικών προσώπων ηλικιωμένων ατόμων τους αρπάζουν τις οικονομίες τους.

Αυτή τη φορά «χτύπησαν» βραδινές ώρες, λέγοντας σε 85χρονη γυναίκα από την Πάτρα πως ο γιος της τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και χρειάζεται επειγόντως να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα, ανέφεραν στην ανυποψίαστη γυναίκα πως ο γιατρός για να κάνει άμεσα το χειρουργείο και να του σώσει τη ζωή ζήτησε… το ποσό των 45.000 ευρώ!

Η ηλικιωμένη ταράχτηκε, δεν πίστευε στα αυτιά της, ανησύχησε και χωρίς δεύτερη σκέψη είπε στον άγνωστο άνδρα που ήταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής πως δεν είχε τόσα πολλά χρήματα.

Ο απατεώνας την ρώτησε πόσα χρήματα μπορούσε να εξασφαλίσει άμεσα και όταν του απάντησε η ίδια πως είχε στο σπίτι της μόνο τα 10.000 ευρώ τότε… έτριβε τα χέρια του!

Την έπεισε να βάλει τα χρήματα σε μια σακούλα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι της στη 1 τα ξημερώματα. Η γυναίκα ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του και ο απατεώνας κατόρθωσε να πάρει τα χρήματα και να γίνει «καπνός».


Πηγή