“Άστραψε και βρόντηξε” η Στέγη σε Καλάβρυτα και Πάτρα

Η Στέγη Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 συμμετείχε στις λαμπρές εκδηλώσεις στα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ για την 203η επέτειο της απελευθέρωσης των Καλαβρύτων από τον Τουρκικό ζυγό, η πρώτη απελευθερωθείσα πόλης.

Δύο τμήματά το ένα με τις παραδοσιακές φορεσιές Αχαΐας και το Τμήμα Αναβιωτών «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» εντυπωσίασαν με την παρουσία τους στην παρέλαση.

Μετά την παρέλαση ακολούθησε εντυπωσιακά η αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και η Έναρξη της Επανάστασης του 1821 από την θεατρική ομάδα "Πάνος Μίχος" στην οποία συμμετείχε και το ΑΓΗΜΑ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ με τους φουστανελοφόρους της. Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 ο πρόεδρος της Στέγης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού στα ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ στην πόλη των Πατρών σε εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Τέλος ένα πολυπληθές τμήμα συμμετείχε στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Μαρτίου στην ΠΑΤΡΑ κλέβοντας για μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις.

"Άστραψε και βρόντηξε" η Στέγη σε Καλάβρυτα και Πάτρα "Άστραψε και βρόντηξε" η Στέγη σε Καλάβρυτα και Πάτρα "Άστραψε και βρόντηξε" η Στέγη σε Καλάβρυτα και Πάτρα


Πηγή