Χιονοδρομικό Καλαβρύτων – Ο “Αχιλλέας” έσωσε τα προσχήματα, έρχεται η “Στύγα”

Κάθε άλλο παρά καλή ήταν η χρονιά για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και η ελάχιστη χιονόπτωση, κράτησαν για όλο τον χειμώνα σχεδόν κλειστές τις πίστες του κέντρου.

Αν το βάλει κανείς κάτω είναι ζήτημα αν λειτούργησαν έστω και οι δυο από τις πίστες του κέντρου, αυτές που θεωρούνται οι πιο εύκολες, περισσότερο από μια εβδομάδα. Και όμως η χρονιά αυτή είχε όλες τις προϋποθέσεις να είναι αρκετά καλή.

Η ολοκλήρωση του έργου του αναβατήρα του Αχιλλέα θα έδινε την δυνατότητα στην ταχύτερη και μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών στις πίστες του κέντρου.

Οι επισκέπτες λοιπόν ήρθαν, όμως, εξαιτίας της έλλειψης χιονιού δεν ήρθαν ποτέ οι χιονοδρόμοι αυτοί δηλαδή που αφήνουν τα περισσότερα χρήματα τόσο στο Χιονοδρομικό, όσο και στην αγορά των Καλαβρύτων.

Η ζημιά εμπορικά για το Χιονοδρομικό ήταν μεγάλη και θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε ο Αχιλλέας που έφερε επισκέπτες και έσωσε κάπως τα πράγματα. Μετά τον Αχιλλέα μέσα στο επόμενο διάστημα ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την αναβάθμιση του αναβατήρα της Στυγός.

Η αντικατάσταση του αναβατήρα της Στύγας με νέα 6θέσια (ανοιχτά φορεία) καρέκλα, με σημαντική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Το Χιονοδρομικό μετατρέπεται έτσι σε εργοτάξιο και ο αναβατήρας της Στύγας αναμένεται να είναι έτοιμος στην έναρξη της επόμενης χειμερινής σεζόν. Αρκεί φυσικά την νέα χρονιά να χιονίσει και τα πράγματα να εξελιχθούν καλύτερα.


Πηγή