Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο π […]

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» που παρουσιάστηκε στη Χριστιανική Εστία Πατρών στον εορτασμό της φετινής εθνικής επετείου της 25 ης Μαρτίου.

Το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε σε τρεις παραστάσεις και παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την ερμηνεία των ρόλων αλλά και γνώρισαν την υπέροχη και ίσως πιο αγνή ηρωική μορφή του ΄21, τον Μάρκο Μπότσαρη.

Το έργο επιμελήθηκε η θεατρική ομάδα της Χ.Φ.Δ. Πατρών ενώ η χορωδία και η ορχήστρα των φοιτητριών της Χ.Φ.Δ. απέδωσε θαυμάσια τα σχετικά τραγούδια. Στον πρόλογο ο εκπαιδευτικός κ. Παπαγεωργάκης Μαρίνος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Καπετάνιου των Σουλιωτών Μ. Μπότσαρη περιγράφοντας το κλίμα της εποχής ενώ στο κλείσιμο οι φοιτητές ξεσήκωσαν το ακροατήριο χορεύοντας παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.

Την επισφράγιση της πρώτης γιορτής έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κατασυγκινημένος μπροστά σε εκατοντάδες νέους και νέες απηύθυνε λόγους πατριωτικούς για τη σημασία που έχει η διαφύλαξη της γλώσσας, της παράδοσης και της ιστορίας μας στους δύσκολους καιρούς μας. Ευχαρίστησε καρδιακά τις φοιτήτριες και τους φοιτητές και κάλεσε όλους να αντισταθούν στο κλίμα αποϊεροποίησης των πάντων που σαρώνει και την πατρίδα μας. Στη δεύτερη γιορτή το κλείσιμο έκανε ο παν. Αρχ. π.Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ο οποίος τόνισε το φρόνημα των Αγωνιστών του ΄21 που πρέπει να αποτελεί οδηγό και για τους σημερινούς Έλληνες ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει τους συντελεστές της εκδήλωσης. Στην τρίτη παράσταση παρευρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος με συγκίνηση αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, τόνισε ότι η αγάπη προς το Χριστό και την πατρίδα οδηγεί στον ηρωισμό και την αυτοθυσία, αξίες που τείνουν να ξεχαστούν σήμερα.

Η θεατρική ομάδα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, που σε πείσμα των καιρών παρουσιάζει σταθερά θεατρικές παραστάσεις αξιώσεων στις εθνικές επετείους, βρέθηκε πολύ κοντά στη σωστή ανάγνωση του κειμένου και μας έδωσε μια παράσταση ζωντανή, που απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια. Ήταν σίγουρα ένα απαραίτητο γιατρικό στις ημέρες μας για όλους.

Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο) Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» στη γιορτή για την εθνική επέτειο που οργάνωσε η Χριστ. Εστία Πατρών (φωτο)


Πηγή