Πάτρα: Με δυσκολία προχωρούν σε παραγγελίες για την ανοιξιάτικη κολεξιόν

Ο χειμώνας έφυγε, η άνοιξη έρχεται και τα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας έχουν ξεκινήσει ήδη να φτιάχνουν τις ανοιξιάτικες βιτρίνες τους, ελπίζοντας ότι το Πάσχα θα υπάρξει έστω και μια μικρή ανάκαμψη στην αγορά.

Όμως δεν είναι λίγα τα καταστήματα, σύμφωνα με τις συζητήσεις και τα πηγαδάκια που γίνονται μεταξύ των επαγγελματιών που δυσκολεύονται πλέον ακόμα και να κάνουν τις παραγγελίες στους προμηθευτές τους για να διαμορφώσουν τις βιτρίνες τους.

Οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες προχωρούν διστακτικά στις ετοιμασίες για την ανοιξιάτικη κολεξιόν τους αφού δεν έχουν τα χρήματα για μαζικές παραγγελίες, αλλά και από την άλλη φοβούνται μην καούν στο χυλό όπως έγινε και τον χειμώνα.

Να τους μείνουν δηλαδή τα είδη στα ράφια και το στοκ να πουληθούν μόνο σε τιμές ευκαιρίες – και αυτό και αν – χωρίς να έχουν ένα κέρδος για τα μαγαζιά τους, ίσα – ίσα για να μην μπουν μέσα. "Ήταν ένας δύσκολος χειμώνας για όλους. Ο Μάρτιος δεν ήταν ποτέ καλός μήνας, αλλά ο φετινός Φεβρουάριος μας έβγαλε όλους εκτός προγραμματισμού" έλεγε γνωστός επαγγελματίας της Πάτρας.

Κι αυτό παρά τις πολύ καλές εκπτώσεις που είχαν τα καταστήματα και τις καλές τιμές στις βιτρίνες. Πλέον οι προσφορές συνεχίζονται για πολλά εμπορικά μαγαζιά που κοιτάζουν να απαλλαγούν από τα στοκ που τους έμειναν, όμως και πάλι το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι ελάχιστο.


Πηγή