Πάτρα: Μετά το Πάσχα η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος – Ταυτόχρονα σχεδόν οι εργασίες

Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος και από εκεί και μετά θα προχωρήσουν και οι εργασίες που είναι να γίνουν στο υπόλοιπο ιστορικό κέντρο της Κάτω πόλης, στο πλαίσιο πάντα της ανάπλασης που εντάσσεται στο ΒΑΑ του 2014 – 2020.

Η Μαιζώνος, σύμφωνα με τα όσα είχαν διαρρεύσει από κύκλους της δημοτικής αρχής, ήταν να αποτελέσει την τελευταία παρέμβαση της συγκεκριμένης εργολαβίας, με δεδομένο ότι είναι και η μεγαλύτερη, ξεκινώντας από την Κολοκοτρώνη και φτάνοντας έως στο ύψος της Γούναρη.

Τα σχέδια όμως αυτά προφανώς άλλαξαν, καθώς η δημοτική αρχή μαζί με τον ανάδοχο θέλουν να τρέξουν το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Γίνεται αυτό;

Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα η μοναδική παρέμβαση που έχει γίνει από την περασμένο Μάρτιο (εδώ και έναν χρόνο δηλαδή) είναι αυτή της Τριών Ναυάρχων που είναι να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα (ο ανάδοχος βρίσκεται στο κομμάτι της Αγίου Ανδρέου – Όθωνος Αμαλίας ενώ απομένουν κάποιες εργασίες ακόμα και στο κομμάτι της Ρήγα Φεραίου με την Αγίου Ανδρέου).

Έτσι μέσα σε εννιά περίπου μήνες είναι να γίνουν οι εργασίες για τις πεζοδρομήσεις της Μαιζώνος, της Κανάρη, της Σισσίνης, της Αγίου Νικολάου, αλλά και στα υπόλοιπα σημεία του κέντρου που είναι να μπουν κυβόλιθοι. Οπότε όλες αυτές οι εργασίες θα γίνουν σχεδόν ταυτόχρονα με ότι αυτό σημαίνει για το κυκλοφοριακό και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.

Για την ώρα πάντως οι εργασίες -πέρα από την Τριών Ναυάρχων- έχουν ξεκινήσει στην οδό Αράτου (από το ύψος της Αγίου Ανδρέου έως τέρμα στο Βλατερό), θα συνεχιστούν με την ανασκευή των πεζοδρομίων της Μαιζώνος στο κομμάτι Τριών Ναυάρχων – Γούναρη και μετά το Πάσχα ξεκινάει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. Και έπονται και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις…


Πηγή