Πάτρα: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σε έξαρση είναι η παραβατικότητα των ανηλίκων στην Πάτρα και το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει την τοπική ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει σε έναν σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

Η παραβατικότητα των ανηλίκων στην Πάτρα έχει διάφορες μορφές. Ξεκινάει από τα περιστατικά bullying εντός των σχολείων και φτάνει στην ωμή βία είτε μέσα στις σχολικές αίθουσες και το σχολικό περιβάλλον, είτε σε μέρη που σχετίζονται με αυτό.

Παραβατικότητα υπάρχει επίσης σε συγκεκριμένες πλατείες στο κέντρο της Πάτρας ή έξω από αυτό, ενώ μέσα σε αυτή θα πρέπει να ενταχθεί και το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών που υπάρχει στις τάξεις των εφήβων από εξωσχολικούς ή και μαθητές.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχει ετοιμάσει η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος θα υπάρξει αστυνόμευση με πολιτικά σε σχολεία που έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά παραβατικότητας ή επεισόδια με βία, βρισιές και προπηλακισμούς.

Το βάρος θα πέσει έτσι στα σχολεία που έχουν ένα παρελθόν πάνω στα θέματα αυτά και κυρίως σε συγκεκριμένα λύκεια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Αστυνόμευση θα υπάρχει και στις πλατείες της Πάτρας, σε τέσσερις από αυτές σε μόνιμη βάση (πλατεία Γεωργίου, πλατεία Όλγας, Αγία Σοφίας και Ψηλαλώνια), με τους αστυνομικούς να είναι με πολιτικά ρούχα, έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Με βάση πάντα το σχεδιασμό προβλέπονται να υπάρχουν ακόμα πιο συχνές περιπολίες σε περιοχές, όπως τα Προσφυγικά, η Εγλυκάδα, ο Ρηγανόκαμπος, το Σαραβάλι, τα Ζαρουχλέικα, το Ζαβλάνι κτλ.

Στόχος του σχεδιασμού αυτού είναι να μειωθούν τα κρούσματα βίας που παρατηρούνται μεταξύ ανηλίκων, αλλά και η παραβατικότητα με κλοπές, διαρρήξεις ακόμα και ληστείες στις οποίες πρωταγωνιστούν ομάδες μικρών παιδιών Ρομά.


Πηγή