Πατρινό Καρναβάλι και ΕΡΤ: Αντί να μας πληρώνουν, μας χρεώνουν κιόλας…

Ο όλος ντόρος που έγινε για την απευθείας μετάδοση της μεγάλης παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού και γιατί δεν έδειξε η ΕΡΤ ολόκληρη την παρέλαση παρά μόνο στιγμιότυπα έγινε η αφορμή για να τεθεί το εξής ερώτημα:

«Είναι ανάγκη η παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού να μεταδίδεται απευθείας και κατά πόσο συμβάλει πράγματι αυτό στην προβολή της διοργάνωσης;».

Το ερώτημα αυτό έχει τεθεί από αρκετούς καρναβαλιστές που θεωρούν ότι το brand του Πατρινού Καρναβαλιού και ειδικότερα στο κορυφαίο γεγονός της διοργάνωσης είναι τόσο μεγάλο που δεν έχει ανάγκη την απευθείας μετάδοση από κανένα κανάλι.

Όσοι θέλουν να δουν και να πάρουν μια γεύση από το τι γίνεται εδώ στην Πάτρα το καρναβάλι δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο από το να έρθουν στην πόλη.

Η απευθείας μετάδοση, είτε με την προβολή όλης της παρέλασης ή στιγμιοτύπων της δεν έχει να προσφέρει και πολλά πράγματα στην προβολή της διοργάνωσης.

Πόσο μάλλον όταν πλέον η ΚΕΔΗΠ είναι αναγκασμένη να βάλει από την τσέπη της τα έξοδα της παραγωγής και της διαμονής των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου αφού βάση των συμφωνιών που γίνονται τα κανάλια δεν καλύπτουν το κόστος αυτό.

Εκεί δηλαδή που κανονικά θα έπρεπε να μας πληρώνουν για να δείξουν στιγμιότυπα από το καρναβάλι, έχουμε φτάσει στο σημείο να τους πληρώνουμε και από πάνω. Τι θα μπορούσε να γίνει σύμφωνα με το σκεπτικό των καρναβαλιστών;

Να καλύπτονται τηλεοπτικά οι παρελάσεις με παραγωγές δικές μας και να πουλάμε τα δικαιώματα των μαγνητοσκοπημένων μεταδόσεων στα τηλεοπτικά, αλλά και στα διαδικτυακά κανάλια που ενδιαφέρονται.


Πηγή