Δεν είναι ο άστεγος, αλλά αυτή η μιζέρια στην Πάτρα δεν αντέχεται άλλο!

Κοσμοσυρροή το απόγευμα της Παρασκευής στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στην Πάτρα.

Κόσμος πάνω, κόσμος κάτω και ένας άνθρωπος στο έδαφος, ξαπλωμένος, με ένα κυπελάκι στο πάτωμα, ζητώντας την ελεημοσύνη των περαστικών.

Ο άνθρωπος στο έδαφος είναι γνωστός σε πολλούς πατρινούς που διέρχονται από την Ρήγα Φεραίου, καθώς τόσο τις απογευματινές, όσο και τις βραδινές ώρες βρίσκεται εκεί, ξαπλωμένος.

Η εικόνα είναι αναμφίβολα θλιβερή. Και για τον άνθρωπο και για την πόλη. Γιατί είναι σωστό για έναν άνθρωπο που προφανώς έχει τα προβλήματα του και δεν έχει την συνείδηση για να βελτιώσει την κατάσταση του, να τον αφήνουμε έτσι;

Δεν δέχεται λέει να πάει στις δομές. Ωραία. Κι εμείς περνάμε από μπροστά του και τον αφήνουμε στην κατάσταση αυτή; Κάτι κενό έχει ο νόμος. Κι είναι και αυτό και το λέμε, όσο και αν θυμώσει κάποιους:

Η Ρήγα Φεραίου είναι ο κεντρικός πεζόδρομος της Πάτρας. Επιτρέπονται τέτοιες εικόνες αν θέλουμε να αναδείξουμε την πόλη μας στα μάτια ενός επισκέπτη; Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη θα γινόταν αυτό και ποιες αρχές θα ανέρχονταν την κατάληψη δημόσιου χώρου;

Δεν ήμαστε μισάνθρωποι. Όμως δεν αντέχουμε άλλη μιζέρια στην Πάτρα. Όχι άλλη φτώχεια. Το καλό της πόλης θέλουμε. Το καλό της πόλης και τον πλούτο της.


Πηγή