ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ. Απεργία την Πρωτομαγιά, Τετάρτη 1.5.2024

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ. Απεργία την Πρωτομαγιά, Τετάρτη 1.5.2024. Πανελλαδική 24ωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας ταυτόχρονα για τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα

«Η ΓΣΕΕ, δίνει στη δημοσιότητα την αφίσα και την διακήρυξη της 24ΩΡΗΣ Απεργίας που με απόφασή της προκήρυξε για την 1η Μάη.
Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας. Η ΓΣΕΕ δεν «διεκδικεί» από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως Αργία την 1η ΜΑΗ και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1η Μαΐου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων»

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00πμ, στην Πλατεία Κοραή»


Πηγή