Πάτρα: Ανάστατοι οι καταστηματάρχες στην πλατεία Όλγας μετά τα επεισόδια

Ανάστατοι είναι οι καταστηματάρχες στην πλατεία Όλγας μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, μεταξύ ατόμων του αναρχικού χώρου και της αστυνομίας.

Όπως λένε το ποτήρι για αυτούς έχει ξεχειλίσει και ότι κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους (όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν) με την κατάσταση αυτή που επικρατεί στην πλατεία Όλγας.

Αφενός η πλατεία τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες είναι στέκι παράνομων συναλλαγών ουσιών από άτομα που είναι εθισμένα στα ναρκωτικά και χρειάζονται βοήθεια.

Αφετέρου τις βραδινές ώρες η πλατεία γίνεται κάστρο και άβατο των γνωστών – αγνώστων. Όσο για τις υποδομές της και την εικόνα της αισθητικά η κατάσταση είναι εξίσου γνωστή. Βανδαλισμοί, φθορές και εγκατάλειψη.

«Περιμένουμε να γίνει κάτι με την ανάπλαση και με τις παρεμβάσεις που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν και στην πλατεία» αναφέρουν επαγγελματίες που κρατούν την ανωνυμία τους.

«Με την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος στο πάνω μέρος και με τις αλλαγές που είναι να γίνουν στο κάτω, αλλά και εντός της πλατείας, η περιοχή θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αναβαθμιστεί αισθητικά.

Οπότε τότε πιστεύουμε ότι οι αρχές θα φροντίσουν να αλλάξει και το καθεστώς που επικρατεί στην πλατεία. Διαφορετικά θα σημαίνει ότι η υπάρχουσα κατάσταση είναι επιλογή τους…».


Πηγή