Πάτρα Χαμός με τα “παρατημένα” εκθέματα του μουσείου λαϊκής τέχνης

Ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ώρες με την μεταφορά των εκθεμάτων του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο στην αίθουσα της Αίγλης στην Veso Mare λόγω της εκκένωσης του πρώτου αφού εκεί είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες για την δημιουργία του Ψηφιακού Οπτικοακουστικού Κέντρου Κληρονομίας.

Οι εικόνες που ανέβηκαν από την παράταξη του σπιράλ δείχνοντας τα εκθέματα του Μουσείου παρατημένα στον δρόμο και αφημένα στον ήλιο, προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων από πατρινούς που είχαν δωρίσει στον δήμο διάφορα είδη, προσωπικά αντικείμενα και κειμήλια των οικογενειών τους για να φτιαχτεί αυτό το μουσείο.

Νωρίτερα προηγήθηκε ένας χαμός στα ερτζιανά με τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής να κατηγορούν τον επικεφαλής του "σπιράλ" Πέτρο Ψωμά για στημένο επικοινωνιακό σόου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αποστόλη Αγγελή να εξαπολύει πυρά εναντίον του.

Στο μεταξύ, κάποιες από τις οικογένειες αυτές αντέδρασαν και επωνύμως, ζητώντας να πάρουν πίσω τα είδη που έδωσαν, ενώ ο γνωστός πατρινός σχεδιαστής μόδας, Νίκος Αποστολόπουλος (η οικογένεια του έχει δωρίσει είδη στο Μουσείο) μιλώντας στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη, δεν έκρυψε τον θυμό του για αυτές τις εικόνες.

Μα είναι δυνατόν να μην έχει ο Δήμος έναν χώρο για να στεγάσει το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης;» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του ότι όλα αυτά τα εκθέματα θα ξεχαστούν στη λήθη.

Η ουσία πάντως δεν αλλάζει. Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης που τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες, υπολειτουργεί, δεν θα λειτουργεί και επισήμως για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Τα εκθέματα θα βρίσκονται στην αίθουσα της Αίγλης στην Veso Mare που έχει μετατραπεί σε αποθήκη, ενώ ο Δήμος αναζητάει έναν χώρο για να στεγάσει όλα τα εκθέματα των μουσείων που έχουν περάσει στην διαχείριση του, χωρίς μέχρι ώρας να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

 Πάτρα  Χαμός με τα "παρατημένα" εκθέματα του μουσείου λαϊκής τέχνης  Πάτρα  Χαμός με τα "παρατημένα" εκθέματα του μουσείου λαϊκής τέχνης  Πάτρα  Χαμός με τα "παρατημένα" εκθέματα του μουσείου λαϊκής τέχνης


Πηγή