Πάτρα: Έκρυθμη η κατάσταση στον Άγιο Βασίλειο – «Η διαμονή μας έγινε επικίνδυνη…»

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, σε μια συνοικία έξω από την Πάτρα, που κάποτε ήταν φιλήσυχη και αποτελούσε ένα από τα μέρη που παραθέριζαν ή έκαναν τα μπάνια τους αρκετοί πατρινοί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή έχει αρκετούς μόνιμους κατοίκους. Εκείνο όμως που έχει φέρει την έκρυθμη κατάσταση στη κάποτε φιλήσυχη συνοικία είναι ο ερχομός οικογενειών Ρομά σε συγκεκριμένα σπίτια της περιοχής από συγκεκριμένο ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου από την πρώτη στιγμή που οι οικογένειες αυτές εμφανίστηκαν στην περιοχή τους ξεκίνησαν τα επεισόδια, οι απειλές, ακόμα και οι προπηλακισμοί. Όπως λένε εδώ και ορισμένους μήνες η διαμονή τους στην περιοχή έχει γίνει αφόρητη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν ένοικοι συγκεκριμένου συγκροτήματος κατοικιών στο οποίο ο ένας εκ των ιδιοκτητών έχει υπογράψει προσύμφωνο πώλησης με οικογένεια Ρομά που διαμένει τους τελευταίους μήνες σε αυτό.

Η υπόθεση έχει πάρει την νομική οδό με τους ενοίκους του συγκροτήματος να υποστηρίζουν ότι το διαμέρισμα αυτό είναι δεσμευμένο και κατά συνέπεια δεν μπορεί να πωληθεί, ενώ σε άλλο ακίνητο του ίδιου ιδιοκτήτη που διαμένουν επίσης Ρομά έχει υποθηκευτεί από την Εθνική Τράπεζα.

Όπως λένε οι ένοικοι οι Ρομά που έχουν έρθει στην περιοχή τους δημιουργούν συνεχώς διάφορα επεισόδια, η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη και υποστηρίζουν ότι πλέον η διαμονή τους στην περιοχή έχει φτάσει να είναι επικίνδυνη.


Πηγή