Πάτρα: Καμία παράταση στη σύνδεση των POS – Tι ισχύει με τα ραντεβού

Μόνο με ραντεβού στα μητρώα του ΑΑΔΕ και αυτό μέσα στον μήνα του Απριλίου θα μπορέσουν οι έμποροι και γενικότερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες να γλιτώσουν τα μεγάλα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλει ο νόμος για όσους δεν έχουν POS που να είναι συνδεδεμένο με την ταμειακή τους μηχανή.

Τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν κλείσει ραντεβού μέσα στον μήνα του Απριλίου ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα και το ζήτημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι ότι πλέον δεν βρίσκουν εύκολα τεχνικούς που να δηλώσουν στην σχετική πλατφόρμα του ΑΑΔΕ.

Αρκετοί από τους τεχνικούς λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχουν αυτές τις μέρες δεν σηκώνουν το τηλέφωνο τους και οι επαγγελματίες είναι αναγκασμένοι να βρουν άλλους που να είναι διατεθειμένοι να κλείσουν ραντεβού και να προχωρήσουν στη διασύνδεση.

Τα ραντεβού αυτά πρέπει να φαίνονται στην σελίδα της ΑΑΔΕ, να έχουν δηλαδή δηλωθεί και να είναι μέσα στον μήνα του Απριλίου. Πάντως, όσοι είναι διατεθειμένοι να πάρουν καινούργια μηχανήματα εντελώς, δηλαδή ταμειακές μηχανές που να έχουν από μόνες τους POS, παίρνουν παράταση μέχρι τέλη του μήνα.

Κατά τα άλλα παρά τις εκκλήσεις και της τοπικής αγοράς δεν έχει δοθεί καμία μορφής παράταση στο θέμα των POS. Κάτι που σημαίνει ότι δεκάδες επιχειρήσεις της Πάτρας, τόσο της εστίασης, όσο και του εμπορίου, απειλούνται με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Σημειώνουμε ότι εκεί που δόθηκε παράταση μέχρι τον Ιούλιο είναι στην ψηφιακή κάρτα εργασίας που κανονικά θα γινόταν ήδη υποχρεωτική στο λιανεμπόριο και στις βιομηχανίες.


Πηγή