Πάτρα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την τιμή του αρνιού εν όψει Πάσχα

Στα 12 με 13 ευρώ το κιλό όπως όλα δείχνουν θα φτάσει η τιμή του αρνιού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς κρέατος, εν όψει του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αν και ακόμα είναι νωρίς για ακριβείς εκτιμήσεις πάνω στο είδος κρέατος που έχει και τη μεγαλύτερη ζήτηση για τις μέρες του Πάσχα, η τάση δείχνει ότι είναι ανοδική.

Ρόλο στην τάση αυτή φαίνεται ότι παίζει η έλλειψη του είδους στην αγορά αφού το Πάσχα στην χώρα μας φέτος πέφτει αργά, ενώ προηγήθηκε το Πάσχα των καθολικών όπου έγιναν αρκετές εξαγωγές από την Ελλάδα προς την Ιταλία και το εξωτερικό.

Αποτέλεσμα αυτού τα αρνιά να έχουν λιγοστέψει και όταν ένα είδος που παρουσιάζει έλλειψη σε μία περίοδο που έχει ζήτηση είναι νόμος της αγοράς η αύξηση της τιμής του. Μάλιστα με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις στην Βαρβάκειο και στην αγορά της Αττικής το αρνί μπορεί να φτάσει τις ημέρες του Πάσχα και τα 14 ευρώ.

Η ζήτηση πάντως για την ώρα στα κρεοπωλεία της Πάτρας είναι μικρή και οι κρατήσεις για αρνί ελάχιστες. Όσοι κάνουν κράτηση από τώρα φοβούμενοι ότι δεν θα βρουν στη συνέχεια, ζητούν μικρά αρνιά του γάλακτος που να ζυγίζουν στα εφτά με εννέα κιλά.

Πάντως, δεν θα είναι λίγοι αυτοί που δεν πρόκειται να παραγγείλουν φέτος ολόκληρο αρνί, αλλά ένα μέρος αυτού, μη έχοντας τη διάθεση και τα χρήματα για να τηρήσουν το έθιμο του σουβλίσματος του οβελία. Και φυσικά όσοι πάνε θα σουβλίσουν ομαδικώς, μοιράζοντας έτσι τα έξοδα.


Πηγή