Πρώιμο καλοκαίρι η Μεγάλη Εβδομάδα σε Πάτρα και Αίγιο – Ο καιρός το Πάσχα

Μετά την αφρικάνικη σκόνη, τις βροχές, τη συννεφιά και την πτώση της θερμοκρασίας, είστε έτοιμοι για ένα πρώιμο καλοκαίρι μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του έμπειρου μετεωρολόγου Νίκου Θεοδοσόπουλου η Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ένα μικρό καλοκαίρι, τόσο για την Δυτική Αχαΐα (Πάτρα δηλαδή), όσο και για την Ανατολική Αχαΐα (Αίγιο).

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς, κυρίως στην Πάτρα και στη Δυτική Αχαΐα, ενώ στους 27 με 28 βαθμούς θα είναι στο Αίγιο. Την Μεγάλη Παρασκευή η ηλιοφάνεια θα δώσει την θέση της στη συννεφιά, χωρίς όμως να πέφτει ιδιαίτερα ο υδράργυρος και τη ζέστη να κρατάει.

Σε ότι αφορά την Κυριακή του Πάσχα και το σούβλισμα του οβελία η συννεφιά αυτή θα μείνει χωρίς όμως να βρέξει και την θερμοκρασία στην Δυτική Αχαΐα να είναι στους 27 βαθμούς Κελσίου και στην Ανατολική στους 29.

Με λίγα λόγια το Πάσχα θα έχει κάτι από καλοκαίρι. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τις προγνώσεις του ίδιου οι πρώτοι καύσωνες του φετινού καλοκαιριού θα κάνουν τη εμφάνιση τους από τις αρχές Ιουνίου, με τον υδράργυρο να φτάνει σε όλη την Αχαΐα τους 40 βαθμούς.


Πηγή