Στην κορύφωση τους οι εκδρομές σχολείων στην Πάτρα – Αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι

Στην κορύφωση του βρίσκεται ο σχολικός τουρισμός για την φετινή χρονιά, με την Πάτρα να αποτελεί έναν από τους κλασικούς προορισμούς που επιλέγουν τα σχολεία σε όλη την επικράτεια για να κάνουν την εκδρομή τους.

Φέτος οι εκδρομές σχολείων στην Πάτρα, με βάση τις κρατήσεις που γίνονται στα ξενοδοχεία, είναι κοντά στο 15% αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι, ξεκινώντας από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και φτάνοντας στο pick τους το δίμηνο του Μαρτίου – Απριλίου.

Τα σχολεία που έχουν έρθει στην Πάτρα είναι κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα, από την Στερεά Ελλάδα, από την Θεσσαλία, από την Αθήνα και γενικότερα από διάφορα μέρη της επικράτειας.

Η Πάτρα, όπως και άλλα ηπειρωτικά μέρη, έχουν επιλεγεί από τις σχολικές κοινότητες, καθώς το συνολικό κόστος της εκδρομής είναι αρκετά πιο φθηνό σε σύγκριση με μια εκδρομή σε ένα από τα νησιά (γλιτώνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια), ενώ είναι μια πόλη που βρίσκεται σε μια κοντινή απόσταση από δεκάδες μέρη που θα ενδιέφεραν τους μαθητές να επισκεφτούν (Αρχαία Ολυμπία, Καλάβρυτα κτλ).

Τα σημεία της αχαϊκής πρωτεύουσας που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των σχολείων που έρχονται στην Πάτρα είναι ο ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα, το Κάστρο, η Αχάια Κλάους και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι η Πάτρα επιλέγεται από πολλά σχολεία της χώρας και για τη ζωή που έχει αφού είναι μια πόλη με καλές υπηρεσίες στην αναψυχή, στην εστίαση και στην διασκέδαση.

Σημειώνουμε ότι ο μέσος όρος της πληρότητας αυτή την εποχή στα ξενοδοχεία της Πάτρας είναι στο 60% με 70% και ένα μεγάλο ποσοστό σε αυτό οφείλεται στον σχολικό τουρισμό και στις διήμερες (στην πλειοψηφία) διανυκτερεύσεις των σχολείων.


Πηγή