Αποδόθηκε το αποκατεστημένο κάστρο της Αγίας Μαύρας και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μουσείου στο Κάστρο […]

Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε σήμερα 21/5/2024 την αποκατάσταση του Κάστρου της Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα. Είναι γεγονός ότι η Λίνα Μενδώνη ενδιαφέρθηκε όσο κανείς άλλος προκάτοχός της και μαζί με την πρώην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Ολυμπία Βικάτου και ανέδειξε αρκετά μνημεία της Λευκάδας.

Λίνα Μενδώνη: “Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ελλάδα για την πατρίδα μας, καθώς συμπίπτει με την επέτειο ένωση της Επτανήσου με την Ελληνική Πολιτεία. Είναι ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την Λευκάδα ακριβώς γιατί ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου 1864 ήταν η ποθητή ημέρα της Ένωσης με την Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερα σημαντική ημέρα και για το υπουργείο πολιτισμού καθώς αυτή τη συμβολική ημέρα επιλέξαμε συμβολικά να αποδώσουμε στην τοπική κοινωνία της Λευκάδας και στους χιλιάδες επισκέπτες αυτό το εξαιρετικό Κάστρο της Αγίας Μαύρας , αποκαταστημένο πλήρως, λειτουργικό προκειμένου να το χαρεί πλέον ο τοπικός πληθυσμός και οι επισκέπτες του. Είναι ένα από τα αρκετά μνημεία το οποίο τα τελευταία χρόνια με χρηματοδότηση από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα ιονίων νήσων οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού υλοποίησαν ολοκλήρωσαν είναι και κάποια που είναι σε εξέλιξη. Πραγματικά το να αποδίδει η ελληνική πολιτεία, το υπουργείο πολιτισμού το μνημειακό, το πολιτισμικό απόθεμα στην τοπική κοινωνία είναι μια μέρα χαράς για όλους μας. Μέχρι το Σεπτέμβρη θα έχει δημοπρατηθεί και η μελέτη για το νέο Μουσείο Λευκάδας. “

The post Αποδόθηκε το αποκατεστημένο κάστρο της Αγίας Μαύρας και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μουσείου στο Κάστρο από την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη. first appeared on Lefkas News.


Πηγή