Δυτική Αχαΐα: Δεκάδες πιστοί με τα πόδια στα Σπάτα για να εκπληρώσουν το τάμα τους (pics)

Ξημερώνει η γιορτή του Αγίου Νικολάου και το επίκεντρο των εκδηλώσεων δεν είναι άλλο από τα Σπάτα.

Εκεί στα όρια της Αχαΐας και της Ηλείας βρίσκεται η Μονή του Αγίου Νικολάου, όπου μεταφέρθηκαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα Λυκίας της Μικράς Ασίας προς το Μπάρι της Ιταλίας.

Το μοναστήρι αποτελεί σημαντικό ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο και παράλληλα τοπόσημο της περιοχής, καθώς και πόλο έλξης πολλών προσκυνητών από την Αχαΐα, την Ηλεία και αλλού.

Ο Άγιος θεωρείται θαυματουργός και σύμφωνα με την παράδοση έχει κάνει δεκάδες θαύματα, βοηθώντας τους πιστούς που έχουν διάφορα προβλήματα στο να τα ξεπεράσουν και να γίνουν καλά.

Έτσι και φέτος δεκάδες είναι οι πιστοί που έχουν κάνει τάμα στον Άγιο πηγαίνοντας τις παραμονές της εορτής (10η Μάιου) με τα πόδια από την Πάτρα και από διάφορα άλλα μέρη της Δυτικής Αχαΐας στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν, διανύοντας χιλιόμετρα και χιλιόμετρα.

Περπατητές, προσκυνητές και πεζοπόροι που βρίσκουν τη δύναμη και το κουράγιο να ταξιδέψουν με τα πόδια, ξεκινώντας από το πρωί και συνεχίζοντας έως στο βράδυ και φτάνοντας την άλλη μέρα στο μοναστήρι, μόνο και μόνο για να εκπληρώσουν το τάμα που έχουν κάνει στον Άγιο.

Κι ανάμεσα στους περπατητές υπάρχουν και αυτοί που φτάνοντας στη μονή γονατίζουν, ανάλογα με το τάμα που έχουν κάνει. Ήδη τις περασμένες ημέρες αρκετός κόσμος έχει πάει να προσκυνήσει στη μονή και η κορύφωση της προσέλευσης των πιστών αναμένεται ανήμερα της εορτής.

(Οι φωτογραφίες είναι από τα social media).

Δυτική Αχαΐα: Δεκάδες πιστοί με τα πόδια στα Σπάτα για να εκπληρώσουν το τάμα τους (pics) Δυτική Αχαΐα: Δεκάδες πιστοί με τα πόδια στα Σπάτα για να εκπληρώσουν το τάμα τους (pics) Δυτική Αχαΐα: Δεκάδες πιστοί με τα πόδια στα Σπάτα για να εκπληρώσουν το τάμα τους (pics)


Πηγή