Για να περπατήσεις στην Πάτρα πρέπει να έχεις κάτι από την “τέχνη” του κασκαντέρ! (pics)

Είναι εύκολο να κινηθεί ως πεζός κανείς στους δρόμους της Πάτρας;

Η απάντηση είναι εύκολη. Όχι! Το αντίθετο θα λέγαμε εμείς. Οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια σε αυτή την πόλη είναι φτιαγμένα κυρίως για την εξυπηρέτηση των διερχόμενων οχημάτων και όχι για τους πεζούς.

Είναι κάτι που διαπιστώνει κάποιος, αρκεί να κάνει μια βόλτα στην Πάτρα και να περάσει από το κέντρο και τις γειτονιές της. Κακοτεχνίες και λανθασμένες προβλέψεις που στοιχίζουν εις βάρος των πεζών.

Στενά πεζοδρόμια, κολώνες που ξεπετάγονται μειώνοντας ακόμα περισσότερο τα περιθώρια για τους πεζούς, φωτεινοί σηματοδότες σε στενούλια πεζοδρόμια που δεν χωράς να περάσεις, δέντρα και θάμνοι που έχουν καιρό να κλαδευτούν κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τον πεζό και φυσικά το κυριότερο:

Μηχανάκια και οχήματα που όχι μόνο κλείνουν τις εισόδους και τις εξόδους σε ένα πεζοδρόμιο, αλλά πολλές φορές είναι σταθμευμένα πάνω σε αυτά αφού τα καβαλάνε με το έτσι θέλω των οδηγών τους.

Άρα για να περπατήσεις στην Πάτρα πρέπει να είσαι κασκαντέρ. Το φωτορεπορτάζ του Ντίνου Διαμαντή από διάφορα σημεία της πόλης είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικό και επιβεβαιώνει τις από πάνω γραμμές.

Για να περπατήσεις στην Πάτρα πρέπει να έχεις κάτι από την "τέχνη" του κασκαντέρ! (pics) Για να περπατήσεις στην Πάτρα πρέπει να έχεις κάτι από την "τέχνη" του κασκαντέρ! (pics) Για να περπατήσεις στην Πάτρα πρέπει να έχεις κάτι από την "τέχνη" του κασκαντέρ! (pics) Για να περπατήσεις στην Πάτρα πρέπει να έχεις κάτι από την "τέχνη" του κασκαντέρ! (pics)


Πηγή