Κίνηση Πρόταση: Eπιτυχημένη η ολοκλήρωση των δύο κύκλων εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση για φέτος στις 19/5/24 των δύο κύκλων εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά που είναι στην ηλικιακή ομάδα Νηπίων και Πρώτης τάξης Δημοτικού ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ανέδειξε για μία ακόμα χρονιά την μεγάλη ανάγκη υλοποίησής τους.

Ο βασικός στόχος που ήταν η βαθύτερη επικοινωνία του γονιού με το παιδί του, για το χτίσιμο μίας ισορροπημένης προσωπικότητας του παιδιού , με τις αρχές της πρόληψης των εξαρτήσεων, φάνηκε ότι κάλυψε ένα σημαντικό μέρος για ποιοτικό χρόνο ανάμεσα στο παιδί και τον γονιό του. Για 8 Κυριακές και για δύο ώρες κάθε φορά, παιδιά μαζί με τους γονείς τους ( ένας από τους δύο ) συμμετείχαν και συνεργάζονταν στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Δύο ώρες αφιερωμένες αποκλειστικά σε αυτούς και στην σχέση τους. Η μεθοδολογία προήλθε μέσα από τις αρχές και αξίες της πρόληψης και η θεματολογία βασίστηκε στα αιτήματα για εξερεύνηση ζητημάτων όπως λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία- όρια-συμβόλαιο- Εγώ (αυτογνωσία αυτοεκτίμηση) -Συναισθήματα (έκφραση και διαχείριση)- Διαφορετικότητα- Φιλία – Συνεργασία- Διαχείριση Θυμού και Ζήλειας, Νοιάξιμο – Σεβασμός- Δίκαιο και Σωστό.

Τα ερεθίσματα των εργαστηρίων εκτός από τον ποιοτικό χρόνο που προσέφεραν σε γονείς και παιδιά , μπόρεσαν να αποτελέσουν αφορμή και εφαλτήριο για όμορφες και παραγωγικές συζητήσεις στο σπίτι, περαιτέρω αναζητήσεις των γονιών για την πρόληψη και κινητοποίηση τους στα προβλήματα που βιώνουν οι σύγχρονες κοινωνίες μας.

Η ομάδα εθελοντών εμψυχωτών της κίνησης "ΠΡΟΤΑΣΗ" που έχει αναλάβει αυτό το έργο αποτελείται από παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς και λειτουργεί ανελλιπώς από το 1993 με στόχο την ενδυνάμωση της προσωπικότητας του παιδιού μέσα από βιωματικά εργαστήρια και ομάδες παιδιών. Τα εργαλεία των εμψυχωτών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑ) είναι το παιχνίδι, η ζωγραφική, οι κατασκευές, το παραμύθι, το κουκλοθέατρο, ο χορός ,η συνεργασία, η συζήτηση μέσα σε ομαδικές διεργασίες.

Η συμμετοχή δεκάδων γονιών και των παιδιών τους και η πολύ μεγάλη ικανοποίηση τους από το περιεχόμενο των εργαστηρίων, επιτάσσουν όχι μόνο την συνέχισή τους για τον ερχόμενο χρόνο αλλά και την στήριξη τους από την πολιτεία. Ήδη έχει κατατεθεί στα Ιδρύματα ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ και ΛΑΤΣΗ εμπεριστατωμένο πρόγραμμα με λεπτομερή περιγραφή του αιτήματος για χρηματοδότηση της ανάπτυξής του.

Κίνηση Πρόταση: Eπιτυχημένη η ολοκλήρωση των δύο κύκλων εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά Κίνηση Πρόταση: Eπιτυχημένη η ολοκλήρωση των δύο κύκλων εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά


Πηγή