Πάτρα: Ο μώλος της Αγίου Νικολάου εκπέμπει SOS – «Λίφτινγκ» και άμεσα

Η εικόνα του μώλου της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα είναι τουλάχιστον απογοητευτική.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε ένα άτυπο πάρκινγκ, με δεκάδες οχήματα να σταθμεύουν εκεί, ούτε με τους σκηνίτες Ρομά που έχουν κάνει κατάληψη σε διπλανό κτίριο και το έχουν μετατρέψει σε σπίτι τους.

Υπάρχει ανάγκη για παρεμβάσεις και ένα γενικότερο λίφτινγκ στον μώλο της Αγίου Νικολάου που παραμένει με την ίδια εικόνα εδώ και δεκαετίες. Εύκολα μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει αυτό αρκεί να κατέβει στο παλαιό λιμάνι και να κάνει μια βόλτα.

Τα παγκάκια του μώλου σε κακή κατάσταση. Το έδαφος με λακκούβες και ρήγματα και αισθητικά ο μώλος έχει παραμείνει στην δεκαετία του ’80 και του ’90, απαρχαιωμένος, χωρίς σύγχρονα στοιχεία που να τον αναδεικνύουν.

Είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης και το έργο αυτό να ξεκινήσει από το κομμάτι της Ιχθυόσκαλας και του μώλου. Στο κάτω – κάτω της γραφής εκκρεμεί ένα έργο από το ΒΑΑ του 2014-2020 για τον μώλο και το παλαιό λιμάνι που ποτέ δεν αξιοποιήθηκε και δεν προχώρησε με το επιχείρημα ότι το έργο θα ενταχθεί μέσα στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.

Αφήστε που ο μώλος θεωρείται ένα από τα τουριστικά σημεία της Πάτρας ο οποίος όμως έχει πάψει να αναδεικνύει την πόλη, αντίθετα καταδεικνύει την παρακμή της. Δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι για να αλλάξει άμεσα αυτό;

(Οι φωτογραφίες είναι της Κικής Ραυτοπούλου).


Πηγή