Πάτρα: Συγκεντρώνουν υπογραφές κατά της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου

Αποφασισμένοι είναι οι κάτοικοι των Συνόρων, του Γηροκομείου, του Προφήτη Ηλία και της Εγλυκάδας για να εναντιωθούν στο έργο της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, στην περιοχή του ΚΕΤΧ.

Σύμφωνα με τους κατοίκους και τους συλλόγους της περιοχής η ανέγερση ενός τόσο μεγάλου κτιρίου, 11.000 τετραγωνικών, θα φέρει σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα, την στιγμή μάλιστα που δεν έχουν γίνει οι αντίστοιχες μελέτες από τον Δήμο.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε σε μία ευρεία συνάντηση συλλόγων και κατοίκων που έγινε πριν από λίγες μέρες, με πρωτοβουλία των γονέων του 21ου Δημοτικού Σχολείου το οποίο γειτνιάζει με το κτίριο που είναι να κατασκευαστεί, αποφασίστηκε το εξής:

Αν ο δήμος δεν εισακούσει το αίτημα για τις αντίστοιχες μελέτες και ρυθμίσεις που είναι να γίνουν στην περιοχή, τότε θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα τους που δεν είναι άλλο από τη νομική οδό.

Αν γίνει κάτι τέτοιο οι κάτοικοι της περιοχής, έχοντας ως βασικό τους επιχείρημα ότι με το νέο κτίριο αλλάζει το σχέδιο πόλης και γεννάται θέμα υποβάθμισης της περιοχής τους, τότε είναι σίγουρο ότι θα πετύχουν τον στόχο τους.

Μάλιστα συγκεντρώνουν υπογραφές από τους κατοίκους των γύρω περιοχών για αυτό το σκοπό. Κάτοικοι και σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να αναδείξουν το όλο θέμα και όπως λένε δεν είναι δυνατόν δίπλα από σχολεία να υπάρχουν κρατητήρια.

Πάντως από την πλευρά της η δημοτική αρχή σε ότι αφορά τη μελέτη για το κυκλοφοριακό και τις ρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν απαντά ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να τακτοποιήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Πηγή