Στo “τίποτα” του θαλάσσιου τουρισμού μένει και αυτό το καλοκαίρι η Πάτρα!

Μπορεί να λέγαμε ότι ο διαγωνισμός έχει βγάλει ανάδοχο και ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μία εταιρεία για το έργο της αποκατάστασης των τριών ξύλινων εξεδρών στην Μαρίνα της Πάτρας, όμως, από εκεί και έπειτα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εξέλιξη στο όλο θέμα.

Δεν έχει ανακοινωθεί καμία υπογραφή σύμβασης, δεν έχουν καν ξεκινήσει οι εργασίες και έτσι όπως όλα δείχνουν τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και αυτό το καλοκαίρι σε ότι αφορά την Μαρίνα της Πάτρας.

Μια Μαρίνα που εκτός από ότι δεν είναι σύγχρονη και δεν προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες που προσφέρουν άλλες μαρίνες που βρίσκονται σε παράκτιες πόλεις και σε νησιά, είναι και «ξεχαρβαλωμένη».

Τι εννοούμε; Οι τρεις ξύλινες εξέδρες της και οι άλλες τρεις πλωτές της που βρίσκονται προς το βόρειο κομμάτι της Μαρίνας είναι σε αποσύνθεση εδώ και τρία καλοκαίρια (μαζί με το φετινό), κατά συνέπεια δεν μπορούν να δέσουν τα διερχόμενα σκάφη από το Ιόνιο.

Χάνονται έτσι έσοδα και από το δημοτικό ταμείο, αλλά και από την τοπική οικονομία, την στιγμή που ο θαλάσσιος τουρισμός και το yachting θα είναι και αυτό το καλοκαίρι στο pick τους, με τους λιμένες όλης της χώρας να είναι γεμάτοι από σκάφη όλο το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου.

Η Πάτρα για ακόμα μια φορά θα είναι στο τίποτα του θαλάσσιου τουρισμού αφού έστω και αυτό το έργο που αφορά τα απολύτως απαραίτητα (το δέσιμο των σκαφών), δεν έχει καν ξεκινήσει.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και αφορά τις τρεις από τις έξι εξέδρες της Μαρίνας, ενώ ο Δήμος είχε ζητήσει αρχικά ένα ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που είχαν σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2021.


Πηγή