Βάσω, η μαστόρισσα της πίτας με χειροποίητο φύλλο

εικόνα_Viber_2024-05-22_22-55-45-811-1024x852.jpg

Πολλές νόστιμες πίτες μπορεί να μοιάζουν εξωτερικά αλλά σε κάποια εργαστήρια η παρασκευή τους γίνεται με πολύ δουλειά και μεράκι, όπως συμβαίνει στο εργαστήρι “Ζεστά ξεφουρνίσματα”, εκεί πετύχαμε τη Βάσω να μεγαλουργεί.

Έμπειρη μαστόρισσα ανοίγει το φύλλο στο χέρι καθημερινά, τόσο λεπτό και ντελικάτο που διαφανίζει. Τα άλευρα που χρησιμοποιεί είναι ποιοτικά, ποτέ δεν βάζει μείγματα και τα υλικά είναι διαλεγμένα με προσοχή: εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Λευκάδα, αληθινό βούτυρο , ελληνικά τυριά και λαχανικά που τα προμηθεύται φρέσκα καθημερινά από την εκλεκτούς πωλητές. Κάθε φορά που κόβει μια πίτα ακούγεται το πολυπόθητο «κρατς» που θέλει πολύ κόπο για να γίνει.

Σίγουρα όσοι επισκέπτοντια το φούρνο “Ζεστά ξεφουρνίσματα” επί της οδού Πεφανερωμένης στην πόλη της Λευκάδας έχουν παρατηρήσει τη μέγαλη ποικιλία σε πίτες με πολλών ειδών γεμίσεις και συνταγές από όλη την Ελλάδα. Η Βάσω ετοιμάζει κουλουράκια, παξιμάδια, γλυκές και αλμυρές πίτες τα οποία τα καλοψήνει σε επαγγελματικο φούρνο ποσφέροντας μας λιχουδιές ασύγκριτης νοστιμιάς.

Εμείς τρυπώσαμε στα άδυτα του δικού της παραδείσσου και την αποθανατίσαμε να ανοίγει το τραγανό της φύλλο!!

The post Βάσω, η μαστόρισσα της πίτας με χειροποίητο φύλλο first appeared on Lefkas News.


Πηγή