Αχαΐα: Στα ίδια επίπεδα η ποιότητα του νερού στις θαλάσσιες περιοχές του νομού

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν ξεκινήσει στις θαλάσσιες περιοχές της Αχαΐας για την ποιότητα των νερών και του κατά πόσο είναι κατάλληλα για κολύμπι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τους δύο πρώτους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν σε όλη την παράκτια ζώνη της Αχαΐας από την Αιγείρα και την Ακράτα έως και την Καλόγρια τα νερά είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, άρα είναι κατάλληλα για κολύμπι.

Όλοι οι δείκτες των βακτηριδίων και των άλλων σωματιδίων που βρίσκονται εντός του θαλασσινού νερού δείχνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και έτσι όλη η παράκτια ζώνη του νομού είναι κατάλληλη για κολύμπι.

Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα αποτελέσματα των τρίτων δειγματοληπτικών ελέγχων που θα πρέπει να γίνουν για να προκύψουν ασφαλή επιστημονικά συμπεράσματα, δεν μπορούμε να πούμε κάτι με απόλυτη σιγουριά.

Μόλις ολοκληρωθούν οι 3 δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα ανακοινωθούν και επίσημα τα αποτελέσματα με τις συγκεκριμένες μετρήσεις από την κάθε θαλάσσια περιοχή.

Τα αποτελέσματα αυτά θα ανακοινωθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον φορέα που έχει πάρει την πρωτοβουλία για την εκτέλεση του έργου, ενώ οι έλεγχοι γίνονται από το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.


Πηγή