Άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης μετά από ατύχημα ή κακόβουλη ενέργεια στην λιμενική εγκατάσταση του νοτί […]

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο επίτευξης της μέγιστης δυνατής ενίσχυσης των υπάρχοντων μηχανισμών ασφάλειας με απώτερο σκοπό την πρόληψη και αποτροπή απώλειας ανθρώπινης ζωής εντός λιμενικής εγκατάστασης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ Α.Ε. πραγματοποίησε την Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024 άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης μετά από ατύχημα ή κακόβουλη ενέργεια στην λιμενική εγκατάσταση του νοτίου (νέου) λιμένα Πατρών.
Η άσκηση περιλάμβανε εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο, εκκένωση του πλοίου, διάσωση ανθρώπων από την θάλασσα και αντιμετώπιση πρόκλησης μικρής έκτασης θαλάσσιας ρύπανσης ως αποτέλεσμα πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού επί οχήματος που εισήλθε εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου. Στην άσκηση συμμετείχαν το Ε/Γ- Ο/Γ «SUPERFAST I», ο 1 ος Πυροσβεστικός Σταθμός Πάτρας, ο 2 ος Πυροσβεστικός Σταθμός λιμένα Πατρών, το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός/ Παράρτημα Πάτρας, το ρυμουλκό ασφάλειας λιμένα Πάτρας Ρ/Κ «Ερμής» Ν.Π. 11415 και η πολιτική προστασία Δήμου Πατρέων.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης τέθηκαν σε εφαρμογή τα υφιστάμενα Σχέδια και Μνημόνια ενεργειών στις αντίστοιχες περιπτώσεις ενώ δοκιμάστηκε αφενός ο βαθμός ετοιμότητας του Κ.Λ. Πάτρας και των στελεχών του και αφετέρου το επίπεδο συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθεί σε τέτοιου είδους περιστατικά με τις λοιπές εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Φορείς.
Δια του παρόντος εκφράζονται, εκ μέρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλες τις ανωτέρω Υπηρεσίες και τους Φορείς για την καθοριστική τους συμβολή στην επιτυχή πραγματοποίηση της άσκησης.

Άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης μετά από ατύχημα ή κακόβουλη ενέργεια στην λιμενική εγκατάσταση του νοτίου (νέου) λιμένα Πατρών Άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης μετά από ατύχημα ή κακόβουλη ενέργεια στην λιμενική εγκατάσταση του νοτίου (νέου) λιμένα Πατρών Άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης μετά από ατύχημα ή κακόβουλη ενέργεια στην λιμενική εγκατάσταση του νοτίου (νέου) λιμένα Πατρών


Πηγή