Εργατικό δυστύχημα στη Λεπενού Αγρινίου: Δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες απο τεχνικούς πραγματογνώμονες, για τα αίτια το τραγικού εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε εργοτάξιο παραγωγής ασφαλτομίγματος στην περιοχή Λαγκάδα Λεπενούς του δήμου Αγρινίου.

Οι πραγματογνώμονες το πρωί συνοδεία αστυνομικών βρέθηκαν στο εργοτάξιο για να ερευνήσουν τι συνέβη και προβλήθηκε η φωτιά και οι εκρήξεις που προκάλεσαν το θάνατο του άτυχου εργαζόμενου, που σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν για πρώτη μέρα στη συγκεκριμένη δουλειά.

Αυτό μάλιστα προκάλεσε πρόβλημα με την ταυτοποίηση του, αφού κανείς στο εργοτάξιο δεν ήξερε να δώσει στοιχεία ταυτότητας, διαμονής κλπ. Ο άτυχος εργαζόμενος φέρεται μόλις προχθές να ήρθε στο Αγρίνιο, να διέμεινε σε ξενοδοχείο της πόλης και την μοιραία Τρίτη, να πήγε στο εργοτάξιο για δουλειά. Ο Θανάσης Κωνσταντίνου από το Μενίδι Αττικής, είχε μια κόρη 19 ετών που σπουδάζει και ένα αγοράκι 8 ετών, ενώ πρόσφατα είχε χάσει τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ’αμελείας στον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας που είναι ιδιοκτήτρια του εργοταξίου, καθώς και στον τεχνικό ασφαλείας, οι οποίοι και αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

agriniopress.gr


Πηγή