Όπου φύγει – φύγει μακριά από Πάτρα – Άδεια η πόλη για το τριήμερο

Άδεια η πόλη από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά, με ένα μεγάλο μέρος του κόσμου να βρίσκει τον τρόπο να αποδράσει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι περισσότεροι βέβαια από τους εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος προτίμησαν τα κοντινά παραθεριστικά θέρετρα της Δυτικής Ελλάδας, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να μείνουν στην πόλη, κάνοντας όμως καθημερινά εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες.

Είναι γεγονός έτσι ότι τα παράκτια μέρη γύρω από την Πάτρα γέμισαν από κόσμο, ενώ όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες ήταν οι τυχεροί της υπόθεσης αφού τις αξιοποίησαν, βρίσκοντας ένα καταφύγιο κοντά στη θάλασσα και φεύγοντας μακριά από τον καύσωνα της πόλης.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρά την ακρίβεια και τις δυσκολίες της εποχής, βρήκαν το σθένος και τη δύναμη για να… πεταχτούν μία βόλτα σε ένα από τα κοντινά νησιά της Δυτικής Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη είχε δεκάδες κρατήσεις αυτές τις μέρες, ενώ παρόμοιο σκηνικό σημειώθηκε και στα πλοία των γραμμών της Κυλλήνης. Τέλος, το νησί που και αυτό το τριήμερο είχε τη μεγαλύτερη κίνηση δεν ήταν άλλο από την Λευκάδα.


Πηγή