Πάτρα: Λένε το… νερό νεράκι σε Περιβόλα, Εγλυκάδα και Οβρυά

Το… νερό νεράκι λένε κάθε τόσο οι κάτοικοι της Ανατολικής Πάτρας, αλλά και της Μεσσάτιδας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι διακοπές του νερού είναι αρκετά συχνές σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας και το γεγονός αυτό τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, είτε πρόκειται για προγραμματισμένες διακοπές, είτε απροειδοποίητες.

Όπως λένε οι κάτοικοι της Περιβόλας το προηγούμενο δεκαήμερο ήταν για αρκετές ημέρες χωρίς νερό και αυτό σε συνθήκες καύσωνα και με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 40 βαθμούς δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα τους.

Μια από τα ίδια και για τους κατοίκους της Εγλυκάδας. Και εκεί οι διακοπές νερού είναι αρκετές συχνές, ενώ πολλές φορές το νερό βγαίνει στις βρύσες με ιδιαίτερα χαμηλή πίεση.

Παράπονα όμως έχουν και οι κάτοικοι της Οβρυάς αφού εκεί το νερό ανά διαστήματα έρχεται στα σπίτια τους με χαμηλή πίεση, ενώ υπάρχουν μέρες που φτάνει στις βρύσες τους βγάζοντας ένα σκούρο χρώμα.

Οι περισσότεροι πάντως και στις τρεις αυτές περιοχές προτιμούν πλέον να αγοράζουν εμφιαλωμένο, παρά να πίνουν από τις βρύσες. Από την πλευρά της ΔΕΥΑ Πατρών υποστηρίζει ότι οι συχνές διακοπές νερού γίνονται λόγω των εργασιών για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ενώ τονίζουν ότι η ποιότητα του νερού είναι σταθερά αρκετά καλή.


Πηγή