Πάτρα: Λήξη των εργασιών του 3ου Θερινού Μαθηματικού Συνεδρίου

Την Παρασκευή 28/6/2024 στις 19:30 στο 11 ο ΓΕΛ Πατρών, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή λήξης του 3ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου. Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Αχαΐας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Αφράτης Γεώργιος, ευχαρίστησε εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου για τη συμμετοχή τους, τους γονείς/κηδεμόνες τους για την εμπιστοσύνη τους στο Παράρτημα, τους χορηγούς για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά , για υποστήριξη της διοργάνωσης, τους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες για τη συμμετοχή τους στη διδασκαλία και για την αποτελεσματική υποστήριξή τους στην προσπάθεια. Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος κ. Κουτσοδήμας Γεώργιος παρέδωσε σε όσους και όσες παρακολούθησαν το Θερινό Σχολείο Βεβαιώσεις Παρακολούθησης και ευχήθηκε σε γονείς/κηδεμόνες, μαθητές/μαθήτριες και γενικά σε όλους και όλες ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
Η Δ.Ε. του Παραρτήματος απευθύνει ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρα Χρήστο για τη συνεχή, διαχρονική και άμεση ανταπόκριση σε κάθε αίτημα υποστήριξης που υποβάλουμε και στον Πρόεδρο του Μαθηματικού Τμήματος Πατρών κ. Τζερμιά Παύλο, για τη συμβολή του στις αποφάσεις και στις δράσεις μας. Ευχαριστούμε επίσης τις εταιρείες χορηγούς μας «Τιτάν», «Λουξ Tea», «Ρόδι Φαρρών», «Δερβίσης», «Caravel», «Kolios», «Grande Milonas» και την εφημερίδα «Πελοπόννησος» για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Προσπαθήσαμε ειλικρινά, ώστε τα παιδιά να ευχαριστηθούν το 3ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο (ΘΜΣ), που πραγματοποιήθηκε στο 11 ο Γενικό Λύκειο Πατρών, από 17 έως 28 Ιουνίου 2024, να ανακαλύψουν νέες γνώσεις ή σχέσεις μεταξύ γνώσεων, όπως μουσική και μαθηματικά, τέχνη και μαθηματικά, μαθηματικά στην καθημερινότητα και οπωσδήποτε να νιώσουν ότι άξιζε η απόφασή τους και η απόφαση των γονέων/κηδεμόνων τους να το παρακολουθήσουν. Θεωρούμε ότι η καθημερινή παρακολούθηση του 80% κατά μέσο όρο των εγγεγραμμένων μαθητών και μαθητριών, η συμμετοχή κατά τη διδασκαλία και το χαμόγελο των παιδιών, είναι δυνατόν να υποστηρίξουν το συμπέρασμα, ότι το 3 ο ΘΜΣ υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία τον προγραμματισμό του. Οι αξιολογήσεις της λειτουργίας του από τους μαθητές και τις μαθήτριές του, από τους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες και από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, είμαστε σίγουροι ότι θα επιβεβαιώσουν το συμπέρασμά μας και θα οδηγήσουν σε πιθανά απαραίτητες βελτιώσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν στο 4 o ΘΜΣ, που σχεδιάζουμε να διοργανώσουμε το καλοκαίρι του 2025. Το Παράρτημα Αχαΐας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), προγραμματίζει και υλοποιεί δραστηριότητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, με στόχο να βελτιώσουν τη σχέση τους με τα μαθηματικά και να στεφτεί με επιτυχία και διακρίσεις η προσπάθεια όσων παιδιών συμμετέχουν στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ.
Η ενημέρωσή για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Παραρτήματος, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από την ιστοσελίδα του Παραρτήματος, (www.emepatras.gr), στην οποία παρουσιάζονται όλες οι δραστηριότητές μας.

Πάτρα: Λήξη των εργασιών του 3ου Θερινού Μαθηματικού Συνεδρίου


Πηγή