Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπικής Επιτροπής στην Πάτρα

«Πυρήνα πολιτισμού» χαρακτήρισε την Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας του σπιράλ ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Θανάσης Τσιβιλής, που ήρθε την Πάτρα προκειμένου να επισκεφτεί την έκθεση στην «Οικία Παλαμά». Έγινε δεκτός από αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης, ξεναγήθηκε από τον Πέτρο Ψωμά και είχε την ευκαιρία να θαυμάσει όλο το υλικό και να διαπιστώσει πως αξιοποιήθηκαν οι δάδες και τα υπόλοιπα εκθέματα που έχει παραχωρήσει ευγενικά η Επιτροπή στους διοργανωτές.

«Θερμά συγχαρητήρια στο σπιράλ που είχε αυτήν την ιδέα και που την υλοποίησε με αυτόν τον μοναδικό τρόπο» είπε. Και συμπλήρωσε πως «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το ύψιστο αθλητικο-κοινωνικό γεγονός της ανθρωπότητας, το Ολυμπιακό Ιδεώδες δεν αφορά μόνο τους αθλητές αλλά και όλη μας τη ζωή και είναι υπέροχο που δημιουργήσατε αυτή την έκθεση φέτος που είναι ολυμπιακή χρονιά. Διακαής πόθος και ευχή μου είναι να παραμείνει η έκθεση ανοικτή για πάντα και να εξελιχθεί σε ένα ολυμπιακό μουσείο στην Πάτρα, που θα αποτελεί πόλο έλξης για το κοινό της πόλης και κυρίως για τους μαθητές της».

Ο Πέτρος Ψωμάς ευχαρίστησε τον Θανάση Τσιλιβή για την επίσκεψη και τα επαινετικά του λόγια και εξέφρασε ξανά την ικανοποίηση για την κατ’ αποκλειστικότητα παραχώρηση υλικού από την Παραολυμπιακή Επιτροπή στην έκθεση. Ευχαρίστησε παράλληλα την Μαργαρίτα Καραδημητροπούλου, στέλεχος της Επιτροπής που συνόδευε τον Αντιπρόεδρο σε αυτή την επίσκεψη, για το σπουδαίο έργο της και την άψογη συνεργασία. Από πλευράς σπιράλ παραβρέθηκαν επίσης οι Στέφανος Δημητρόπουλος, Ευαγγελία Βαβαρούτα και Γιώργος Μπατάλης.

Ο Θανάσης Τσιλιβής ήταν πρωταθλητής Ελλάδας στη σφαιροβολία και στον ακοντισμό, από το 1993 έως το 2008. Έχει συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιάδες, στην Ατλάντα το 1996 και στο Σίδνεϊ το 2000 και έχει καταφέρει διακρίσεις σε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα (σε Νέα Ζηλανδία, Αγγλία και Γερμανία) και σε δύο πανευρωπαϊκά. Από το 2021 είναι Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Την έκθεση του σπιράλ με τίτλο «Η Φλόγα του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού στην Πάτρα, του Κωστή Παλαμά και της Κούλας Πράτσικα» έχουν ήδη επισκεφτεί χιλιάδες Πατρινοί και μη. Είναι επισκέψιμη απογεύματα Τρίτης και Πέμπτης (6 με 9) και πρωινά Σαββάτου (11 με 2), αλλά και κατόπιν ραντεβού (υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Ιωάννα Κυρίτση – 6949976960). Τα σχόλια του κοινού είναι ενθουσιώδη, οι διοργανωτές δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι για την αποδοχή του κόσμου, η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το Φθινόπωρο.

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπικής Επιτροπής στην Πάτρα


Πηγή