Αφιέρωμα στο Μανώλη Χιώτη από τους «The Circle Orchestra»

-Την Παρασκευή 26 Οκτώβρη, στις 8:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Η Collectiva Artenativa – Κολεκτίβα Αρτενατίβα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας διοργανώνουν μια ξεχωριστή εκδήλωση-αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του λαϊκού μας τραγουδιού με το εξαιρετικό μουσικό σύνολο The Circle Orchestra. Πρόκειται για ένα διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει αφιέρωμα στο Μανώλη Χιώτη και στο εύρος του έργου του, το οποίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 26 Οκτώβρη, στις 8:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο, στο πλαίσιο της περιοδείας της ορχήστρας στην Ελλάδα.

Η The Circle Orchestra είναι μια πολυπολιτισμική ορχήστρα, η οποία αποτελείται από επτά νέους μουσικούςπου κατάγονται από Ελλάδα, Τουρκία και Αρμενία, ενώ διαμένουν σε Παρίσι, Αθήνα και Ρότερνταμ. Ιδιαίτερη στάση ο Πύργος στο χάρτη της περιοδείας του σχήματος, μιας και ο Θάνος Μπούρης (μπουζούκι-φωνή) είναι γέννημα-θρέμμα του.
Το αφιέρωμα στο Μανώλη Χιώτη ξεκινά με τα πρώτα κομμάτια του αξεπέραστου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και κορυφώνεται με τη συνεργασία του με τη Μαίρη Λίντα. Το πρόγραμμα έχει διακυμάνσεις από αργά τραΚολεκτίβα Αρτενατίβαγούδια μέχρι ρούμπες, σάλσα, λάτιν, swing, κλπ.

Είσοδος ελεύθερη – Ελεύθερη συνεισφορά

Λίγα λόγια ακόμη για τους «The Circle Orchestra»:
Ο Κύκλος. Ένα μουσικό σχήμα. Ένας κύκλος ανθρώπων με κοινό σημείο την αγάπη για το παλιό ελληνικό λαϊκό τραγούδι των αρχών του 20ου αιώνα μέχρι και τα μέσα του.

Σκοπός της μπάντας που δημιουργήθηκε σαν ιδέα από τους Θάνο Μπούρη, Σουσάν Κεροβπιάν, Πάνο Δημάκη, Βανέσα Κουρτέση, Έλα Νουρόγλου, Εζγκί Τσάν και Σωτήρη Λέτσιο είναι ο κύκλος των ατόμων να διευρυνθεί και να επεκταθεί σε ένα μεγαλύτερο βασικό πυρήνα ανθρώπων, με κοινή ακτίνα το ρεμπέτικο τραγούδι όπως φτάσαμε να αποκαλούμε και να ταυτοποιούμε σήμερα. Μεγάλος πυρήνας ατόμων υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό από ανθρώπους που είτε έμαθαν το ρεμπέτικο τραγούδι λόγω επαφής τους με την ελληνική κουλτούρα είτε απλά ακούγοντάς το, με αποτέλεσμα να μαγευτούν και να μπουν σε αυτόν τον μποέμικο κόσμο της γραμμοφωνικής ελληνικής μουσικής.

Στόχος του σχήματος είναι αυτή η μουσική να αποδοθεί και να συνεχιστεί ως φυσική εξέλιξη σε συνδυασμό και με ανθρώπους άλλων χωρών-πολιτισμών και κουλτούρας. Αφορμή παρουσιάστηκε μια σειρά εμφανίσεων της μπάντας σε Γαλλία και Ολλανδία και ένα μουσικό αφιέρωμα στο έργο του Μανώλη Χιώτη σε σύμπραξη με μουσικούς που εδρεύουν στο Παρίσι.

Ο κύκλος… κάτι που μοιάζει με μηδέν… με το τίποτα, αλλά και με το παν. Ένα μουσικό σχήμα χωρίς όρια και σύνορα. Παράλληλοι κύκλοι με κοινό σημείο. Παράλληλες ζωές, ίδιες ευαισθησίες και μια μουσική στο κέντρο όλων των ανθρώπων.

Οι Τhe Circle Orchestra είναι οι:
Σωτήρης Λέτσιος: Κιθάρα / Φωνή
Ezgi Sevgi Can: Κλαρινέτο / Φωνή
Πάνος Δημάκης: Μπουζούκι / Φωνή
Shushan Kerovpyan: Κοντραμπάσο / Φωνή
Θάνος Μπούρης: Μπουζούκι / Φωνή
Ela Nuroglu: Κρουστά / Φωνή
Βανέσα Κουρτέση: Φωνή

Διάφορα δείγματα της μουσικής τους δραστηριότητας:

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCN2Sd9D7witV8VRG53kiwng

Facebook: https://www.facebook.com/thecircleorchestra


Πηγή