Ακαταλληλότητα του χώρου νοσηλείας φυματικών στον “Αγ. Ανδρέα” καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ – Τι απα […]

Για έγγραφα "κόλαφο" από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων του Νοσοκομείου Γ.Ν. Άγιος Ανδρέας Πατρών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ που όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνουν την ακαταλληλότητα του χώρου Νοσηλείας Φυματικών περιστατικών στον 6ο όροφο του κτιρίου του Νοσοκομείου και την επικινδυνότητα για την Δημόσια Υγεία.

Από την άλλη ο διοικητής του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, Θεόδωρος Σερεμέτης σε επικοινωνία που είχε το thebest.gr μαζί του, ανέφερε ότι η Επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων δεν έχει προχωρήσει σε κάποια τέτοια διαπίστωση. Ως προς τις ελλείψεις τόνισε η μη ύπαρξη αίθουσας αρνητικής πίεσης, που θα ήταν ιδανική, είναι γνωστή. Όπως εξήγησε ότι την Δευτέρα θα δοθεί από τον ιατρικό κόσμο συνέντευξη τύπου σχετικά με τη νοσηλεία των φυματικών στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών κατόπιν εορτής, μετά την μεταστέγαση του Νοσοκομείου Θώρακος Πατρών στον 6ο όροφο του επταώροφου κτιρίου και όχι πριν αποφάσισε να ζητήσει (29/5/2017) οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τις συνθήκες αντιμετώπισης και νοσηλείας ασθενών με γνωστή ή υποπτευόμενη φυματίωση. Και απευθύνθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατόπιν των διαμαρτυριών του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Πράγματι το ΚΕΕΛΠΝΟ δύο μήνες μετά 8/7/2017 απέστειλε κατευθυντήριες οδηγίες για τη Νοσηλεία Ασθενών με λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται αερογενώς (όπως η φυματίωση)με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Ένα χρόνο μετά κανένα μέτρο.

Επίσης με έγγραφο η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου κρούει το κώδωνα του κινδύνου κοινοποιώντας τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στον Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Στο έγγραφο – οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, στα περιβαλλοντολογικά μέτρα αναφέρει ότι οι θάλαμοι νοσηλείας των φυματικών θα πρέπει να είναι απομονώσεις με ελεγχόμενο αερισμό γιατί ο έλεγχος της διασποράς του μυκοβακτηριδίου αφορά τόσο το χώρο εντός όσο και εκτός του θαλάμου νοσηλείας του ασθενή.
Ως εκ τούτω για τη νοσηλεία των φυματικών χρειάζονται ειδικοί χώροι απομονωμένοι από τους άλλους ασθενείς.
Οι θάλαμοι Νοσηλείας των φυματικών περιστατικών στο Γ.Ν.Πατρών είναι ανοικτοί στο κέντρο της κλινικής δίπλα στη στάση των Νοσηλευτών και των Γιατρών με κοσμοσυρροή.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ!!!
Στη σελίδα 5 του ΚΕΕΛΠΝΟ δίνονται οδηγίες για τους Ασθενείς με γνωστή ή υποπτευόμενη φυματίωση για την αντιμετώπισή της με συγκεκριμένο αλγόριθμο με τον οποίο επιβάλλεται η μεταφορά των φυματικών περιστατικών ακόμη και με υποπτευόμενη μεταδοτική φυματίωση σε άλλο ίδρυμα όταν δεν υφίσταται θάλαμος αρνητικής πίεσης. Οι φυματικοί στο Γ.Ν.Πατρών νοσηλεύονται ελεύθερα στο 6ο όροφο του επταώροφου κτιρίου χωρίς να υπάρχει θάλαμος αρνητικής πίεσης. Περιφέρονται για εξετάσεις παντού ειδικά οι ασθενείς με υποπτευόμενη μεταδοτική φυματίωση. Στο 1ο όροφο γίνονται τοκετοί και φιλοξενούνται νεογνά!!!
Το κτήριο που νοσηλεύονται οι φυματικοί έχει κοινό κλιματισμό κάτι που απαγορεύεται ρητώς με βάση τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ως εκ τούτω το ΚΕΕΛΠΝΟ κρίνει ακατάλληλο τον 6ο όροφο της Πνευμονολογικής Κλινικής για νοσηλεία φυματικών περιστατικά και θα πρέπει να διακομίζονται σε άλλα ιδρύματα για Νοσηλεία.

Αυτό δεν συμβαίνει. Η Πνευμονολογική κλινική στον 6ο όροφο λειτουργεί 17 μήνες και έως σήμερα νοσηλεύτηκαν με βάση τα στοιχεία του Νοσοκομείου 30 Ασθενείς με φυματίωση. Οι 27 πήραν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών και μόνο 3 διακομίσθηκαν. Κατ’ έτος νοσηλεύονται 35 ασθενείς.

Ο «δικαστής» Πολάκης και η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια Υγεία.
Δεν έχουμε όλοι την «ανοσία Πολάκη»!!! Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις προσβάλουν σε τριπλάσιο ποσοστό νοσηλευόμενους ασθενείς από τις άλλες χώρες της Ευρώπης και με «λογική» Πολάκη ενισχύονται.

Να είναι πιο προσεκτικός με τα «μικρόβια» ο Πολάκης!!!
Τα πλήρωσε ακριβά έως σήμερα (25.000 για δηλώσεις Guardian)".


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    19 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία